Техническият с нова факултетна структура

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:15 / 21.10.2015
780
С решение на заседанието на Академичния съвет на ТУ-Варна от 19 октомври т.г. в университета се преминава към нова структура на основните академични звена (факултети, департаменти и колежи). 

Запазват се всички съществуващи катедри, които се разпределят във вече четири вместо досегашните шест факултета. Тези четири факултета са: Машинно-технологичен факултет, Електротехнически факултет, Корабостроене и морски науки, към който се присъединяват обучаващите катедри по морски науки, екология и растениевъдство, и Факултет по изчислителна техника и автоматизация, в чийто състав вече са катедрите по електронна техника и микроелектроника и комуникационна техника и технологии.

Новата организация по мнение на ръководството на Университета е оптимална, осигурява по-голяма стабилност, приемственост и по-добри перспективи за развитие и консолидиране на академичния състав. 

Четирите факултета са балансирани от гледна точка на преподавателския състав (хабилитирани и нехабилитирани преподаватели) и товасъздава добри предпоставки за академично развитие и взимане на оптимални управленски решения. Факултетите са структурирани и в съответствие с акредитираните професионални направления и специалности от регулираните професии в ТУ-Варна, както и съобразно броя на обучаваните студенти.

Академичният съвет прие план-график за провеждане на избори за ръководни органи в основните звена на ТУ-Варна. До провеждането на изборите университетът ще функционира съгласно досегашната структура. Изборите приключват през месец декември 2015 г. и с това завършва процесът на формиране на академичното ръководство на всички равнища в Технически университет - Варна за мандата 2015 - 2019 г.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).