Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Техническият университет във Варна се похвали с рекорд
Автор: Екип Varna24.bg 08:34 / 29.04.2024Коментари (0)1239
©
Рекордните 120 научни доклада бяха представени от студенти на Студентската научна сесия "Наука в бъдещето" в Техническия университет във Варна. Тя бе открита с приветствие от проф. д-р Драгомир Пламенов, ректор на университета, който сподели: "Радвам се, че възстановяваме традицията след пандемията и отново провеждаме Студентската научна сесия с голям интерес и ръст в броя на участниците – 119 със 120 доклада тази година, в 10 секции. Моите спомени за този форум са от първото му издание и се радвам, че просъществува благодарение на студентите и с подкрепата на Община Варна. Успех на всички участници!

Последва приветствие от Анелия Василева – зам.-председател на Студентския съвет към ТУ – Варна, която поздрави студентите и им вдъхна увереност и мотивация за предстоящото им представяне. Специален гост на форума беше Ангел Стойков, председател на Националното представителство на студентските съвети, който поздрави целия екип на ТУ – Варна за организацията и сподели радостта си да види толкова студенти, обединени от желанието да се реализират в сферата на науката.

След официалното откриване, ректорът на ТУ – Варна и доц. д-р Цена Мурзова, ръководител на катедра "Индустриален дизайн“, откриха изложбата на секция "Индустриален дизайн" в галерия TUV към Техническия университет – Варна. Студенти от различни курсове и специалности в катедрата представиха своите проекти: осветителни тела, книги, бутилки и други. Изложени бяха рисунки с различни техники на изобразяване като туш, графика, акрил и други, а на студентите им бяха връчени грамоти за участие.

Презентирането и защитата на научните разработки от студенти в различните секции продължи над 4 часа, а в края на деня се състоя и официалното закриване. Проф. Пламенов, председателят и зам.-председателят на Студентския съвет имаха удоволствието да наградят студентите с най-добрите от защитените доклади пред различните комисии. Над 30 студенти получиха материална награда, осигурена от Община Варна, и сертификат за призово място.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Либерализъм и консерватизъм в Европа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Абитуриентски балове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: