Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Текат проверки по дискотеки, заложни къщи и къщи за гости във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 16:23 / 21.12.2015Коментари (0)1231
© Varna24.bg
От 4 декември до момента периодично се провеждат специализирани полицейски операции на територията на малки населени места в област Варна. Цели се повече ефективност на дейностите по предотвратяване и разкриване на престъпления и опазване на обществения ред, спазването на лицензионни и разрешителни режими, съобщиха от полицията.
 
При проверките в увеселителни заведения, заложни къщи, къщи за гости и др., подвижни групи от полицейски служители и служители с контролни функции от други държавни органи следят за спазване на работното време, охраната и пропускателния режим в обектите, режим на присъствие на малолетни и непълнолетни, продажба на акцизни стоки (алкохол и тютюневи изделия). 

Проверяват се сигнали за разпространение и употреба на наркотични вещества, следи се за издирвани лица и лица от криминалния контингент, както и на други съмнителни лица. Служителите от РДПБЗН, НАП, РЗИ, БАБХ - Варна, Инспекция по охрана на труда проверяват спазването на законодателството, регулирано от тях. Правят се засилени полицейски проверки за установяване и санкциониране на нарушения на ЗДв.П - управление на МПС след употреба на алкохол, управление на МПС от неправоспособни, управление на МПС с превишена скорост.

На 04 и 05.12.2015 г. в региона са проверени общо 16 обекта на територията на общините Белослав, Девня, Дългопол и Провадия. Установени са административни нарушения, които не са от компетенциите на МВР, за които са съставени констативни протоколи и за отстраняването им са дадени предписания. 

На 11/12.12. при проверките, които бяха на територията на община Девня, нарушения не са констатирани. 

На 18 и 19.12.2015 г. са извършени проверки в същите 16 обекта на територията на общините Белослав, Девня, Дългопол и Провадия, които бяха обект на провека на 04 и 05.12.2015 г. 
 
Проверени са три обекта, регистрирани като заложни къщи. За един от обектите е образувано е досъдебно производство чл. 252 от НК - за лихварство. По отношение на друга заложна къща е започната проверка, отново с оглед данни за извършено престъпление по чл. 252 от НК. Всички материали са докладвани на окръжна прокуратура - Варна.
 
В Девня е проверен нощен бар, където нарушения не са констатирани. Дискотеката в кв. «Повеляново» на гр. Девня не функционира. 

В гр. Белослав - в и около нощно заведение са установени 15 лица. Установено е едно непълнолетно лице, без родител и придружител. След установяване на майката са съставени 2 акта - на майката и на собственика на заведението за нарушения на Закона за закрила на детето. Установени са 2 лица без документи за самоличност. След установяване на самоличността им са им съставени актове по Закона за българските лични документи;

Не са констатирани данни за престъпления по отношение на търговия с акцизни стоки без поставен бандерол.
От служителите на ТДНАП - гр. Варна и Инспекцията са констатирани нарушения за които са образувани административно-наказателни преписки. 

В рамките на СПО, в периода 14-20.12.2015 г., са проверени общо 50 МПС. Установен е един неправоспособен водач, констатирани са 7 нарушения на ЗДвП, за които са съставени актове. Полицейски проверки са извършени на 89 лица, 8 от които с криминални прояви. Задържани са 5 лица, за които има данни, че са съпричастни към извършени противоправни деяния. Съставени са 5 акта по ЗМВР и Закона за българските лични документи. 

Проверките, както във Варна, така и в малките населени места продължават.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лоша инфраструктура във Варна
Реформи в БДЖ
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: