Текат съпътстващите събития на Анимационния фест във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:39 / 08.09.2014
724
Откриването на Световния анимационен фестивал наближава, и въпреки, че още не е започнал, съпътстващите го събития текат с пълна сила. През уикенда се проведоха три детски работилници - В Аспарухово, Владиславово и Младост. На тях децата имаха възможност да вдъхнат живот на своите любими герои. Изобразявайки ги на белия лист, а впоследствие създавайки от тях анимационен филм, малчуганите се потопиха в магията на анимацията. Освен, че научиха различни техники на рисуване и анимиране, техните филмови творения ще бъдат излъчени в програмата на фестивала, където ще имаме възможност да отворим врата към света на детското въображение.

Също така, на 8-ми и 9-ти от 16:00 до 19:00 в Детския кът, ще се проведат още уъркшопове с помощта на аниматори и лектори към фестивала. Децата ще се запознаят с особеностите на изрезковата анимация, като и ще създадат истински вълшебства, съживявайки персонажите, които обичат. Предвидени са и много други забавления и изненади за малки и големи.

Работилничките ще изиграят ролята на своеобразна подготовка за уъркшоповете, организирани в рамките на фестивала. На тях децата отново ще влязат в ролята на творци и аниматори, и ще получат помощта на г-жа Карин Миралес от Франция и г-жа Радост Нейкова. Двете дами са с дълъг и богат опит в сферата на анимацията и работата с деца. Местата за тях са запълнени поради огромния интерес, но прожекциите за деца остават с вход свободен и ви очакват!


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).