Телефонни измамници изплашиха до смърт дете от Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (10)
13:44 / 16.12.2016
14335
За фрапиращ случай, при който ало измамници са успели да подведат дете и да го изплашат до смърт, споделя майка от Варна в социалната мрежа. За Varna24.bg жената допълни, че вече не смее да оставя сам синът си у дома и всеки ден близки и роднини дават дежурства при изплашения малчуган.

Ето какво разказа дамата: "Мили родители, моля, прочетете това, ако вашето дете прекарва деня само вкъщи. Всички ние сме говорили с децата си за телефонните измами, предупреждавали сме ги да не вярват на никого, да не вдигат телефон, да не отварят вратата... Но... Явно никога не е достатъчно.
Моят малък син е на почти 11 години. И друг път са му звъняли измамници и се е оправял с тях. Днес, обаче, историята е била достатъчно правдоподобна за него и той се е хванал. 

"Телефонът на майка ти се подслушва, не й звъни. Намери бижутата и златото вкъщи и ги сложи в хладилника, там няма да ги открият".

 Това е била версията, за да не предупреди никого, след като наивно е признал, че е сам вкъщи. Звъняли са му десетина пъти с точни инструкции, къде да рови. 

Вкъщи беше същото като след обира преди 5 години - обърнато с главата надолу. След като им казал, че не открива нищо, през сълзи, те са спрели да звънят. 

Заварих го барикадирал вратата и с нож в ръка, за да се отбранява, защото щели да идват бандити да ни оберат и е било много важно да скрие всичко ценно в хладилника, защото имали металдетектори...

Разказвам ви това, защото мислих, че на нашето семейство не може да се случи. Е, случи се. Слава богу, че не е открил нещо, което да им даде...", споделя притеснената варненка.

 

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).