Теодосиий Спасов е артистичен директор на най-новия варненски фестивал

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:05 / 02.08.2021
1381
Теодосий Спасов ще бъде артистичен директор на най-новия варненски фестивал.               Негова ще е последната дума при избора на участниците в тридневния етно музикален формат, чието първо издание ще е през 2022 година. 

За нетърпеливата варненска публика обаче маестро Спасов и неговият музикален "съучастник" - виртуазният Влатко Стефановски от Северна Македония, излизат на сцената на Летния театър още тази неделя - на 8-ми август 2021-ва. 

Двамата дългогодишния приятели ще са звездите на първия международен етно джаз концерт  "БРАТИМЕНЕ".

Екипът на фестивала и организаторите от Двореца на културата и спорта, фондация "Талантите на България" и "Интершоу" разпределят подкрепа на млади таланти  във всички области на българската култура, средствата за която се събират от дарения и процент от приходите от концертите на фестивала. 

"Единомислието на сцената  по-скоро е въпрос на ниво, когато нивата си съвпаднат нещата стават лесно, ако не, единият винаги се мъчи..." Така Теодосий Спасов обясни дългогодишното си сътрудничество с Влатко Стефановски, който допълни: "Нашият символичен мост вдъхновява. Когато човек свири трябва да разказва приказки. Виртуозността сама по себе си не е достатъчна...  Всички могат да бъдат виртуози, проблемът е вдъхновението...Вече повече от 40 години свиря непрекъснато композиции, вдъхновени от македонската традиционна музика. Същото го прави и Теодосий. Експериментира с различни стилове, но бекграунд му е българският фолклор.

В програмата на концерта в неделя са и Стоян Роянов ЯЯ с неговата група, Формация  Арт денс с хореограф Нина Козина, огнено и светлинно шоу "Палячи".

Първите 100 зрители, които в периода от 3-ти до 6-ти август закупят билет от каса Летен театър могат да се възползват от комплимента на организаторите - двама с един билет за определени ценови категории. Повече  информация  и условия на касата на Летен театър.

Билети за проявата могат да бъдат закупени и от Фестивален комплекс, Еventim.bg и Грабо.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).