Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Тестове за стипендиантска програма за обучение в САЩ ще се проведат във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:55 / 19.09.2016Коментари (0)1428
©
На 08 октомври 2016 във Варна ще се проведат тестове за кандидатстване за програма за обмен на ученици в Съединените щати YES (Kennedy Lugar Youth Exchange and Study). Десет български гимназисти ще имат възможност да се получат стипендия по програмата и да прекарат следващата учебна 2017/2018 година зад океана, където ще посещават американско училище, ще живеят в приемно семейство, ще имат възможност да се потопят в американската култура и същевременно се превърнат в посланици на своята собствена.

Програма YES се финансира от Правителството на САЩ е насочена към ученици от 9 и 10 клас с добри познания по английски език и интерес да опознават нови култури. Предоставената по програмата стипендия покрива всички разходи, свързани с транспорта, обучението и престоя на учениците (Програмата е насочена и към ученици с увреждания като им осигурява специална подкрепа).
Желаещите да се възползват от тази възможност следва да преминат през 3 кръга на кандидатстване: 1) регистрация, последвана от кратък тест по английски език, 2) есе (следобед в деня на първия кръг) и 3) стандартизиран тест по английски, есе, интервю, среща с родителите и подготовка на документи (ноември 2016).

Във Варна първият кръг ще се проведе в Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" (адрес: ж.к. Чайка, алея Никола Обрешков) на 8 октомври 2016 (събота ) с регистрация на място от 9 до 11. Всички кандидати трябва да донесат документ за самоличност (лична карта, паспорт, акт за раждане) черна химикалка и паспортна снимка (3х4 см). Освен във Варна тестове за кандидатстване ще се проведат в Пловдив (10 октомври) и София (11 октомври).

Програма YES се администрира от Американски съвети за международно образование, интернационална неправителствена организация. В България програмата се реализира от 2009 година, като досега 45 ученици са преминали през нея и са включени в алумни общността. За повече информация следете сайта www.ac-see.org или пишете на sofia@americancouncilssee.org.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: