Тестваха сирените във Варна! Отчетливо ли чухте сигнала, варненци?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (25)
13:00 / 01.04.2016
4661
Точно в 13 часа бе даден старт на техническа проверка за състоянието на сиренната система във Варна, предаде репортер на Varna24.bg. 

Воят обаче не успя да стресне сериозно варненци, които продължиха по пътя си. Малко по-стъписани останаха децата, които по това време излизаха от училище. Неподготвени за звуковият сигнал често се оказват и чужденците, които гостуват в морския град и не са успели да разберат за проверката. 

Системата за ранно предупреждение се тества два пъти годишно - през април и октомври. Пробата във Варна днес ще продължи до 13.15 часа, предупредиха по-рано от Община Варна. 

Тестът се провежда с цел проверка техническото състояние на изградената сиренна система, повишаване уменията на оперативните дежурни за задействане на системата, излъчване на информация на живо и обучение на населението за разпознаване на сигналите.

Виж коментарите (25)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).