Тийнейджъри подаряват платнени чанти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:25 / 16.03.2010
1558
„Аз съм еко" е най-новият проект на младежкото сдружение „Идеа", който цели да убеди хората да заменят найлоновите торбички с платнени. „Те са по-красиви, по-икономични, но най-вече екологични", коментира Мая Ангелова от неправителствената организация.

Агитаторите подаряват истински платнени чанти с логото на проекта и брошури с 10 правила, които, ако спазваме, ще спасим Земята. Десет обучители са на обиколка в школата, за да разясняват екоправилата, а на 26 март ще се състои широк дебат с участието на децата, медиите и представителите на различните власти в града.

Разбира се, ще има и атракция, която ще привлече вниманието на мало и голямо. В центъра на морската столица ще бъдат разставени няколко артинсталации на гигантски хора с височина 2,50 м, които въпреки че са направени от найлон, в ръка държат екочанта. Идеята на младите еколози е финансирана от програма „Младежта в действие" на Европейската комисия с 6000 евро.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).