Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Тикнаха във варненския арест чужденец
Автор: Екип Varna24.bg 17:25 / 18.02.2023Коментари (0)1004
©
Варненски окръжен съд определи мярка "задържане под стража“ на 43-годишния Едуард К., обвинен в за разпространение на наркотици. Мъжът е украински гражданин със статут на чужденец с временна закрила у нас, обясниха от кулоарите на Темида за Varna24.bg.

На 16 февруари тази година в хотелската му стая, в курорта Златни пясъци, били открити и иззети около 37,40 грама марихуана. От прокуратурата посочиха, че Едуард К. се разследва и за извършени разплащания с чужди банкови карти, без съгласието на титулярите им. Но за това престъпление все още не му е било предявено обвинение.

Защитата на обвиняемия поиска от съда мярка за неотклонение – "парична гаранция“. Според адвоката на Едуард К., събраните до момента доказателства не били достатъчно, за да се прецени, че именно той е автор на деянието. Освен това мъжът  съдействал на органите на разследването и нямало данни да се е укривал.

След като се запозна със събраните материали по делото, съдът прецени, че Едуард К. е съпричастен към повдигнатото му обвинение. Престъплението, за което е привлечен, се наказва с лишаване от свобода над 5 години и според закона е тежко. Съдът посочи, че е възможно 43-годишният мъж да е съпричастен и към друго деяние – разплащане с чужда банкова карта, без съгласието на титуляра или измама. Работещи в хотела са свидетелствали, че плащанията, които е направил Едуард К. за престоя си, са били оспорени от титуляра на разплащателния инструмент.

Според съдебният състав, това е предпоставка мъжът да се укрие като напусне мястото си на пребиваване, както и страната ни, ако му бъде взета по-лека мярка за неотклонение. За съда е реална и опасността обвиняемият да извърши престъпление срещу правосъдието, като се опита да избегне наказателната отговорност. Поради наличието на всички задължителни предпоставки за определяне на най- тежката мярка за неотклонение, Варненският окръжен съд прецени, че Едуард К.следва да бъде задържан под стража.

Определението подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: