Тикнаха във варненския арест чужденец

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:25 / 18.02.2023
1016
Варненски окръжен съд определи мярка "задържане под стража“ на 43-годишния Едуард К., обвинен в за разпространение на наркотици. Мъжът е украински гражданин със статут на чужденец с временна закрила у нас, обясниха от кулоарите на Темида за Varna24.bg.

На 16 февруари тази година в хотелската му стая, в курорта Златни пясъци, били открити и иззети около 37,40 грама марихуана. От прокуратурата посочиха, че Едуард К. се разследва и за извършени разплащания с чужди банкови карти, без съгласието на титулярите им. Но за това престъпление все още не му е било предявено обвинение.

Защитата на обвиняемия поиска от съда мярка за неотклонение – "парична гаранция“. Според адвоката на Едуард К., събраните до момента доказателства не били достатъчно, за да се прецени, че именно той е автор на деянието. Освен това мъжът  съдействал на органите на разследването и нямало данни да се е укривал.

След като се запозна със събраните материали по делото, съдът прецени, че Едуард К. е съпричастен към повдигнатото му обвинение. Престъплението, за което е привлечен, се наказва с лишаване от свобода над 5 години и според закона е тежко. Съдът посочи, че е възможно 43-годишният мъж да е съпричастен и към друго деяние – разплащане с чужда банкова карта, без съгласието на титуляра или измама. Работещи в хотела са свидетелствали, че плащанията, които е направил Едуард К. за престоя си, са били оспорени от титуляра на разплащателния инструмент.

Според съдебният състав, това е предпоставка мъжът да се укрие като напусне мястото си на пребиваване, както и страната ни, ако му бъде взета по-лека мярка за неотклонение. За съда е реална и опасността обвиняемият да извърши престъпление срещу правосъдието, като се опита да избегне наказателната отговорност. Поради наличието на всички задължителни предпоставки за определяне на най- тежката мярка за неотклонение, Варненският окръжен съд прецени, че Едуард К.следва да бъде задържан под стража.

Определението подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).