"Титан" дере Варна и Бургас с 15 млн.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:59 / 01.10.2009
1008
Близо 15 милиона лева на година прибира от Варна и Бургас сметопочистващата фирма "Титан". Южният морски град брои на компанията 7 млн. Въпреки милионите Бургас тъне перманентно в боклуци, а от казаните по улиците и комплексите се разнасят непоносими миризми. Южният град е един от регионите, в които "Титан" създава най-много проблеми на гражданите. От години в морската община има традиция щом падне първият сняг, всичко да се парализира. Снегорините и техниката на "Титан" все са недостатъчни или пък в перманентен ремонт.

Съгласно договора от 2005 г. между Бургас и "Титан" фирмата е длъжна да осигури събирането и извозването на сметта. Срещу 7-те милиона фирмата все не съумява да почисти препълнените казани. Частниците се оправдават пред общината ту с лошото време, ту с поредните развалени камиони. "Титан" има задължение да измива градските контейнери на всеки шест месеца. Този ангажимент фирмата очевидно не изпълнява, защото с просто око се вижда, че контейнерите не са виждали вода, откакто са произведени.

Варна пък дава годишно по 8,13 млн. лева за чистотата на града. Морската столица е в почти постоянни съдебни битки с "Титан" от 10 години. Фирмата успя здраво да се замеси в друга набираща скорост афера, известна вече като "Карадере". Става въпрос за даването на близо 2000 дка от девствената местност край Бяла, Варненско, на две фирми и проектът за ваканционно селище в района, изготвен от брата на премиера Станишев, арх. Георгий Дмитриевич Станишев. Връзката е с Иван Ненов, бивш шеф на БТК, и фирмата за чистота "Титан АС", която има 20-годишен договор за концесия не само на боклука, но и на плажа на Бяла.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).