Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Тодор Балабанов: Действията на опозицията в пленарна зала рушат престижа на институцията и на град Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:14 / 07.10.2020Коментари (0)1699
©
"Не смятам че, количествата на заседанията определят тяхното качество. Сесии се провеждат тогава когато има достатъчно материали за вземане на решение". Така отговори председателя на Общински съвет Варна Тодор Балабанов, на поисканата му оставка от групата на "Демократична България" в местния парламент, съобщава Радио Варна.

Според него, никъде в българското законодателство не е посочено, колко заседания трябва да има съвета годишно или пък за целия мандат. За предаването "Позиция" той каза че комисиите са помощен орган към съвета и те не вземат решения. Това че в комисия в последния момент е постъпил материал за разглеждане, не значи, че комисията взима окончателно решение. Ето и коментара на Балабанов за медията:

"След това има срок за свикване на сесия в който срок общинските съветници имат достатъчно време да се запознаят и подготвят и да се проведе отделен дебат по всяка една от точките които желае и за която смята, че има допълнителна нужда от информация. Съжалявам, че за една година, част от общинските съветници не са успели да научат това нещо. От друга страна, не се учудвам, защото в този период от тяхна страна не е влязло нито едно надлежно аргументирано предложение".

Относно обвиненията, материали за сесията се дават в последния момент той обясни: 

"Три дни преди заседанието на общинския съвет са изпратени абсолютно всички материали към съветниците. Същите материали са качени и на сайта на Общински съвет Варна. В същия срок. Това нещо е проверимо, става дума за електронна система и не е сериозно да се говори, че е в последния момент. Може да е имало такива случаи преди комисия, но не и преди заседания на общинския съвет, който взема окончателното решение в крайна сметка". 

На въпроса има ли пренебрежение към въпросите и казусите, поставяни от опозицията в пленарна зала и в комисиите, Балабанов заяви:

"Не приемам такава критика. Уважавам всички техни политически възгледи, но не приемам несериозно поведение в съвета, не приемам уронване на престижа, каквото се получи по време на последната сесия, не приемам да се иска оставка от трибуната на пленарно заседание и да се казва, че трябва време за да се подготвят, да бъде мотивирано. А няколко часа преди това те са го поддали в писмен вид. Целият дебат беше обърнат на детска градина. Резултатът при гласуване ясно показа…И в залата казах, кабинетът ми е отворен винаги. Част от тези общински съветници които внесоха искането за оставката ми, са гостували доста често в моя кабинет. През последната година поне няколко пъти. Част от тях. Вратата винаги е била отворена, без значение колко пъти ще ми искат оставката. Предложения за промяна в работата, в процедурата на съвета се правят чрез промяна в правилника, в писмен вид и т.н. Но тези колеги, които искаха да правят такива промени преди няколко месеца им осигурихме адвокатска помощ за да им помогнат как да си формулират предложенията, защото има изискване на закона как те да бъдат оформени. Има го на видеозаписи, станало е в залата. От тогава няма и помен от тези предложения. Искаха ритмичност, искаха цикличност на заседанията. Нито едно от тези предложения не е постъпило в деловодството по надлежния ред. Това означава, че тези хора на практика са неподготвени.

Даже не мисля, че този разговор е толкова политически, колкото инстуционален. Удрайки по престижа на общинския съвет, се удря по престижа на града. Същия казус имахме при проблема с тръбата във Варненското езеро. Поведението им доведе до огромен отлив на туристи", допълни Тодоро Балабанов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: