Тодор Балабанов: Онлайн допитването за Дупката е успешна форма на градски референдум

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:00 / 15.10.2019
1765
Онлайн допитването за т. нар. Дупка е успешна форма за вземане на решения за важни за града въпроси, коментира в студиото на Дарик радио Варна досегашният председател на Общинския съвет Тодор Балабанов. Той изрази задоволство от анализираните мнения и определи допитването като успешна форма на "градски референдум". Балабанов е на мнение, че подобни допитвания до варненци трябва да се правят и за други важни за града решения и проблеми.

Изтеклия мандат на местния парламент Балабанов определи като успешен. Той посочи, че се е подобрила комуникацията с гражданите и се повишила прозрачността заради дигитализирането на целия архив от 1991 г. насам.

"Ефективното участие на гражданите е в заседанията на комисиите, а не на сесиите. При комуникацията през следващия мандат е добре да се наблегне, че всички съветници трябва да вземат активно участие в комисиите. Много от тях отсъстват и после правят предложения на сесии, които няма как да бъдат разгледани на момента. Отговорност на всеки съветник пред неговите избиратели е да  ходи на работа. Санкцията за отсъствие от сесия е 250 лева, а от заседание на комисия – 50 лева. Глобите се удържат автоматично от заплатите".

Трябва да се повиши контролът на сметопочистващите фирми, смята Тодор Балабанов. По отношение на паркирането в Морската градина той изрази мнение, че частната собственост в северната част на парка трябва да бъде уважена.

В сравнение с предишните избори новите кандидати за общински съветници в листата на ГЕРБ са около 40 %, посочи Балабанов, който е втори в листата на ГЕРБ за предстоящите местни избори.

"Листата е силно експертна, в нея има представители на висшето и средното образование, лекари, архитекти, адвокати, специалисти в сферата на социалните дейности, предприемачи. В нея е заложена и сериозна гражданска квота.  За да е успешна работата на кмета и да изпълни програмата си, той трябва да разчита на солидно мнозинство в местния парламент", каза още Тодор Балабанов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).