Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Тодор Балабанов: Приоритетите в управлението на Варна не се променят
Автор: Екип Varna24.bg 17:01 / 06.02.2021Коментари (0)1898
©
Пандемията рефлектира върху всяка сфера от обществения живот. Въпреки това, стремежът на кмета и на администрацията е с новия бюджет да се запази фокусът, който винаги е бил на първо място, а именно – върху хората. Предстои този бюджет да бъде внесен при нас, в деловодството на Общинския съвет, начало на процедура по разглеждането, обсъждането и приемането му. Този фокус се запазва и тази година, въпреки вредите, които понесохме през 2020 г. и в приходна, и в разходна част. Запазва се и макрорамката, каза председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов в интервю за предаването на Радио Варна "Позиция".

Вероятно при самото разглеждане ще има някои промени в приходна и разходна част на бюджета, но приоритетите се залагат още с проекта: образование, социална сфера, здравеопазване, инфраструктура – всички тези приоритети, които следваме през годините и резултатите от които вижда всеки, посочи Балабанов

"За тези, които милеят за Морската градина, да припомним откога и откъде тръгна застрояването в нея и в КК "Златни пясъци!", каза Балабанов във връзка с искането на "Демократична България" Общината да изкупи държавните и частни имоти в Приморски парк. "Законът за реституция е добър, но в годините беше изкривен в определена степен, и съм убеден, че някои от настоящите собственици на имоти изобщо не са ги притежавали преди 1944 г.", отбеляза Балабанов. Той припомни, че за първи път през 2012 г., по предложение на кмета Иван Портних – тогава общински съветник от групата на ГЕРБ, цялата Морска градина , вкл. местността "Салтанат", са внесени в зеления регистър на града при приемането на Общия устройствен план. Това е първата подобна инициатива, а впоследствие не са издавани строителни разрешителни. Председателят на местния парламент посочи още, че за изкупуването на тези имоти на пазарни цени са необходими много средства, които няма как да бъдат дадени за сметка на здравеопазването, образованието и социалните дейности във Варна. Тодор Балабанов припомни случая с отчуждаването на имоти по трасето на булевард "Васил Левски", когато Общината е трябвало да обезщети собствениците им на завишени пазарни цени. "Точно по време на управлението на тези хора, са продадени къщички за жълти стотинки с ясното съзнание, че през тази територия в един хубав ден ще минава булевард, колкото и имагинерно да им е звучало тогава", каза той. Затова част от цената, която се спряга за бул. "В. Левски", е във връзка с действията на тогавашните управляващи – именно продажба на безценица на значителен брой недвижими имоти по трасето, допълни Балабанов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: