Тодор Балабанов: Уволнихме д-р Минков заради нарушения при доставката на лекарства и апаратура

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
12:22 / 29.01.2016
946
До 90 дни ще се проведе новия конкурс за управител на СБАГАЛ "Проф.д-р Димитър Стаматов" във Варна, съобщи за Varna24.bg председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов. Досегашният управител на здравното заведение д-р Радослав Минков бе отстранен от длъжността си след гласуване на Общинска сесия преди два дни. 

Насрочена е първа дата на конкурса в средата на месец март. Според г-н Балабанов мотивите за смяната на варненския управител на АГ болница е, че в края на миналата година е извършена проверка по възлагане от общински съвет Варна на дейността на дружеството, която е констатирала нередности. 

"Установиха се множество нарушения, има изготвен констативен доклад, в който подробно са описани тези нарушения. Бе дадена възможност на два пъти на управителя на дружеството да даде отговор по доклада дали признава, че са извършени тези нарушения. Такъв отговор до момента няма. Най-серозните нарушения са неспазване на никакви процедури по отношение на доставка на лекарства и апаратура. Направихме си труда да проверим в Закона за обществените поръчки какви биха били санкциите в случай, че компетентен орган извърши проверка и те възлизат за над 100 000 лв. за дружеството и около 20 000 лв. глоба лично за управителя. Няма как да допуснем такива действия на който и да било управител", каза Балабанов.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).