Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Тодор Йотов: Предпочитам превантивни мерки пред действия в криза
Автор: Екип Varna24.bg 15:32 / 15.02.2017Коментари (0)1491
© Varna24.bg
Местата с потенциална опасност от наводнения и свлачищните райони са най-важните проблеми, които стоят на дневен ред пред новия областен управител. Това заяви в интервю за Дарик Тодор Йотов, който пое ръководството в Областна администрация преди дни.

Още следващата седмица започват инспекции на поречията на реките Провадийска и Камчия, където стават големи разливи. При констатирани затлачвания, с кметовете на общини ще се предприемат своевременни мерки.

"Аз съм привърженик на превантивните мерки, а не на реагиране в случай на криза", изтъкна Йотов, който е възпитаник на Висшето военноморско училище.

С топенето на снега се активират и свлачищата. Това, което може да се направи, е да се ограничи нерегламентираното строителство, особено в района на "Виница" и "Ален мак", посочи областният управител. За свлачището на "Трифон Зарезан" той каза следното: "За два месеца няма да успея да направя някакви велики укрепления и да възстановя движението. Но ако остана на поста, това ще бъде един от приоритетите ми".

Сред проблемите, които стоят на вниманието на новия областен управител, е и обезвреждането на опасния трихлоретан в "Полимери". Йотов припомни случай от 1986 г., когато при взрив в девненския завод загиват 20 души. Според него по-важното е да се създадат условия, за да не се допусне изтичане на опасното вещество. За целта следващата седмица предстои среща със синдика на "Полимери" и кмета на Девня. 

Работи се и по подготовката за предстоящите избори. След пристигане на бюлетините, те няма да пренощуват в Областна управа или в някой склад, а незабавно ще бъдат разпределени по общините, увери губернаторът.

Тодор Йотов разкри, че е заварил Областна администрация с направена ревизия. Докладът е от август и няма данни за тежки финансови нарушения и сериозни забележки, освен някои констатации и препоръки. Все още не е решил дали има смисъл да се прави нова ревизия за петте месеца от август насам.

"Някой ме пита дали не съм член на Ку-клукс-клан", разкри Йотов подробности от интереса към неговата личност след назначаването му за областен управител. Той обясни, че не е член на политическа партия.

"Аз съм един гражданин на Варна. Човек, който има амбицията да помогне на страната си, да помогне на съгражданите си, да бъдат спокойни и уверени в бъдещото развитие на региона", отбеляза той.

Тодор Йотов сподели още, че не се притеснява, че може да го сменят след идване на новото правителство. За времето до изборите и вълната от нови назначения смята да докаже, че "не е сложен случайно".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: