Тодор Йотов: Предпочитам превантивни мерки пред действия в криза

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:32 / 15.02.2017
1517
Местата с потенциална опасност от наводнения и свлачищните райони са най-важните проблеми, които стоят на дневен ред пред новия областен управител. Това заяви в интервю за Дарик Тодор Йотов, който пое ръководството в Областна администрация преди дни.

Още следващата седмица започват инспекции на поречията на реките Провадийска и Камчия, където стават големи разливи. При констатирани затлачвания, с кметовете на общини ще се предприемат своевременни мерки.

"Аз съм привърженик на превантивните мерки, а не на реагиране в случай на криза", изтъкна Йотов, който е възпитаник на Висшето военноморско училище.

С топенето на снега се активират и свлачищата. Това, което може да се направи, е да се ограничи нерегламентираното строителство, особено в района на "Виница" и "Ален мак", посочи областният управител. За свлачището на "Трифон Зарезан" той каза следното: "За два месеца няма да успея да направя някакви велики укрепления и да възстановя движението. Но ако остана на поста, това ще бъде един от приоритетите ми".

Сред проблемите, които стоят на вниманието на новия областен управител, е и обезвреждането на опасния трихлоретан в "Полимери". Йотов припомни случай от 1986 г., когато при взрив в девненския завод загиват 20 души. Според него по-важното е да се създадат условия, за да не се допусне изтичане на опасното вещество. За целта следващата седмица предстои среща със синдика на "Полимери" и кмета на Девня. 

Работи се и по подготовката за предстоящите избори. След пристигане на бюлетините, те няма да пренощуват в Областна управа или в някой склад, а незабавно ще бъдат разпределени по общините, увери губернаторът.

Тодор Йотов разкри, че е заварил Областна администрация с направена ревизия. Докладът е от август и няма данни за тежки финансови нарушения и сериозни забележки, освен някои констатации и препоръки. Все още не е решил дали има смисъл да се прави нова ревизия за петте месеца от август насам.

"Някой ме пита дали не съм член на Ку-клукс-клан", разкри Йотов подробности от интереса към неговата личност след назначаването му за областен управител. Той обясни, че не е член на политическа партия.

"Аз съм един гражданин на Варна. Човек, който има амбицията да помогне на страната си, да помогне на съгражданите си, да бъдат спокойни и уверени в бъдещото развитие на региона", отбеляза той.

Тодор Йотов сподели още, че не се притеснява, че може да го сменят след идване на новото правителство. За времето до изборите и вълната от нови назначения смята да докаже, че "не е сложен случайно".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).