Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Тодор Йотов: Предпочитам превантивни мерки пред действия в криза
Автор: Екип Varna24.bg 15:32 / 15.02.2017Коментари (0)1516
© Varna24.bg
Местата с потенциална опасност от наводнения и свлачищните райони са най-важните проблеми, които стоят на дневен ред пред новия областен управител. Това заяви в интервю за Дарик Тодор Йотов, който пое ръководството в Областна администрация преди дни.

Още следващата седмица започват инспекции на поречията на реките Провадийска и Камчия, където стават големи разливи. При констатирани затлачвания, с кметовете на общини ще се предприемат своевременни мерки.

"Аз съм привърженик на превантивните мерки, а не на реагиране в случай на криза", изтъкна Йотов, който е възпитаник на Висшето военноморско училище.

С топенето на снега се активират и свлачищата. Това, което може да се направи, е да се ограничи нерегламентираното строителство, особено в района на "Виница" и "Ален мак", посочи областният управител. За свлачището на "Трифон Зарезан" той каза следното: "За два месеца няма да успея да направя някакви велики укрепления и да възстановя движението. Но ако остана на поста, това ще бъде един от приоритетите ми".

Сред проблемите, които стоят на вниманието на новия областен управител, е и обезвреждането на опасния трихлоретан в "Полимери". Йотов припомни случай от 1986 г., когато при взрив в девненския завод загиват 20 души. Според него по-важното е да се създадат условия, за да не се допусне изтичане на опасното вещество. За целта следващата седмица предстои среща със синдика на "Полимери" и кмета на Девня. 

Работи се и по подготовката за предстоящите избори. След пристигане на бюлетините, те няма да пренощуват в Областна управа или в някой склад, а незабавно ще бъдат разпределени по общините, увери губернаторът.

Тодор Йотов разкри, че е заварил Областна администрация с направена ревизия. Докладът е от август и няма данни за тежки финансови нарушения и сериозни забележки, освен някои констатации и препоръки. Все още не е решил дали има смисъл да се прави нова ревизия за петте месеца от август насам.

"Някой ме пита дали не съм член на Ку-клукс-клан", разкри Йотов подробности от интереса към неговата личност след назначаването му за областен управител. Той обясни, че не е член на политическа партия.

"Аз съм един гражданин на Варна. Човек, който има амбицията да помогне на страната си, да помогне на съгражданите си, да бъдат спокойни и уверени в бъдещото развитие на региона", отбеляза той.

Тодор Йотов сподели още, че не се притеснява, че може да го сменят след идване на новото правителство. За времето до изборите и вълната от нови назначения смята да докаже, че "не е сложен случайно".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (418) 14%
Добре, но можеше и по-добре (398) 13%
Не се справи (581) 19%
Пълна трагедия (1619) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: