Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Тодор Иванов: Не можем да програмираме домашните любимци кога да лаят, но можем да санкционираме стопаните им, ако ги държат дълго гладни и сами
Автор: Пламена Николова 15:56 / 02.08.2022Коментари (7)8415
© Varna24.bg
Ясно е, че не можем да програмираме домашните любимци и в частност кучетата, кога да лаят, но можем да санкционираме стопаните им, ако провокират това да се случва, като ги държат дълго без надзор, гладни и сами. Това коментира на брифинг днес зам.-кметът по сигурността в Община Варна Тодор Иванов по повод новите акценти в Наредбата за обществения ред, предаде репортер на Varna24.bg.

Повод за коментара бе бунта от страна на природозащитници, според които е абсурдно предложението домашните любимци да бъдат заставяни да пазят тишина във времето за отдих от 14.00 до 16.00 часа и след 22.00 часа вечер. 

Зам.-кметът поясни, че оповестените предложения по промените в наредбата са събрани от граждани и от представители на администрацията. На последните принадлежи идеята да бъде забранено храненето на улични животни във Варна, което на практика ги обрича на гибел. 

Тодор Иванов коментира по този повод, че няма как да бъдат заставяни хората, които обичат животните, да не полагат грижи за тях на улицата, но ще бъдат налагани санкции при замърсяването на обществените пространства при даването на храна на бездомните четириноги, както и хвърлянето на храна през балконите. 

В наредбата са залегнали още текстове, касаещи паркирането във Варна, сметоизвозването и сметосъбирането, ползването на зелените площи за "земеделски" нужди или ползването на скари и барбекюта по терасите на жилищните сгради. 

"Има хора, които не роптаят срещу миризмата на пържоли от скарите по терасите, но са се жалвали от миризмата на цигари, която идва от съседите. Желанията на гражданите са разнопосочни, ние ще вземем предвид най-разумните и практични решения, касаещи опазването на обществения ред", коментира Тодор Иванов. 

Наредбата ще бъде разгледана от комисиите в ОбС - Варна, чиито заседания са отворени за гражданите.

Проектодокументът е публикуван на адрес: https://varnacouncil.bg/proekti-na-normativni-aktove-mandat-2019-2023/

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.08.2022 г.
0
 
 
А уличните глутници от помиари. Те са проблема, а не домашните кучета. Крадете заедно с НПО та и се правите на ударени.
Aнонимен
на 04.08.2022 г.
0
 
 
Безумни решения от празни глави
Aнонимен
на 03.08.2022 г.
0
 
 
Няма такава невероятна мисъл. Вместо да си посипе главата с пепел и да каже съжаявам, подведоха ми, идиота продължава да се обяснява и да зашитава теза, която е незащитима. Имало предложения от граждани. Другата им простотия с детските площадки. Да вземат да оправят улиците, тротоарите, да регулират къде и как да се карат тротинетки и велосипеди, да подобрят сметосъбирането, да се справят с автоджигитите и шума на всякакви возила през нощта, тръгнали кучетата и детските площадки?
Aнонимен
на 02.08.2022 г.
0
 
 
А аз си мислех че сме стигнали дъното……още има. Домашните любимци да спазват часовете за почивка…и да мълчат,а тези на улицата няма проблем,нито камиона за смет в 05:00 сутринта да се раздрънка.За скарата няма да коментирам,може би като ми се прияде печено да поръчам от близкия ресторант ,който също ще включи скарата….Щеше да е смешно,ако не беше тъжно.Сънародниците ни емигрират именно заради такива мъдри решения.Сигурен съм че икономическите емигранти са доста по-малко.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: