Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Тодор Иванов: Трудно озаптяваме малките ромчета, които събират желязо между багерите в "Максуда"
Автор: Екип Varna24.bg 16:01 / 11.07.2019Коментари (2)4465
©
За да не платят такса за синя зона, някои шофьори паркират върху тротоари, неразчертани места или жълта маркировка. Предпочитат да спестят 2 лева такса за паркиране, но да платят 50 лева глоба, което е нонсенс, коментира в интервю за Дарик Варна зам-кметът по сигурността Тодор Иванов. На ден се санкционират между 10 и 30 недобросъвестни водачи, посочи той. 

Иванов призна, че живущите в центъра на града имат проблеми с паркирането на автомобилите си след края на работното време на синята зона и в почивните дни. 

 

Мерките на общинската администрация през последните години за ограничаване на автомобилите в Морската градина дават резултат, смята Тодор Иванов. Като пример той посочи, че през 2015 г. санкционираните водачи са били над 12 000, а от началото на тази година са само 87.

Генералният план за организация на движението във Варна ще бъде актуализиран, след като Експертният съвет по устройство на територията (ЕСУТ) прие предложението на общинската Комисия по безопасност. На два от входовете на Морската градина ще бъдат поставени знаци , които забраняват достъпа на МПС в парка.

По-сложен е въпросът обаче с частните паркинги на територията на Морската градина. Собствениците им могат да обжалват всяка забрана за ползването им, издадена от общината.

"Въпросът не е лесен за разрешаване, защото трябва да се съобразим с обществения интерес и този на гражданите, които работят и живеят там. Стремим се към максимално ограничаване на автомобилите, като изключения ще има за специализирани коли, на почистващи фирми и на обслужващите Зоологическата градина, Логопедичната градина и други обществени институции".

При събарянето на опасни постройки в циганското гето "Максуда" заради изграждането на ново кръгово кръстовище за връзка между улица "Девня" и бул. "Васил Левски" полицаите и общинските служители се чудят как да предпазят децата от багерите, призна Тодор Иванов.  

"Трудно озаптяваме малките ромчета, които влизат между багерите, за да събират железни отпадъци. Това става в присъствието на родителите им, които са дезинтересирани". 

В тази част на булевард "Левски" няма пасарелки и такива не са предвидени по проект. Поради тази причина често се пресича на нерегламентирани места, което създава сериозна опасност и за пешеходците, и за шофьорите, каза още Тодор Иванов. Все още няма окончателно решение за максималната скорост по новата отсечка. 

 

Над 56 000 български шофьори участваха в проучването за индекса за безопасно шофиране

Напоследък се забелязва рязко увеличаване на броя на глутниците от бездомни кучета във Варна. Според Тодор Иванов животните са от други общини, защото са некастрирани.

 

"Не можем да оставим гражданите без защита и реагираме на всички сигнали за агресивни кучета". 

Общинският приют в село Каменар ще продължи да функционира, след като бъдат изпълнени издадените предписания за открити нередности след проверка на Областната дирекция по безопасност по храните, допълни още зам.-кметът. В момента кучетата са изведени оттам и са преместени в Девня, като за тях се грижи фондацията "Лъки Хънт". 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тая синя зона не може ли да е 24 часа, всеки ден?Писна ми след 17-17.30 пак да няма място за паркиране, да не говоря за събота и неделя.Търтеите с Дачията не знам какво и кога проверяват...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: