Топ хореографи обучават любители на българския фолклор във Варненския свободен университет

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:07 / 26.07.2019
1980
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Танцова работилница по български фолклор ще се проведе от 2 до 4 август във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“.

В нея ще участват любители на българските ритми от цялата страна. В продължение на три дни танцьорите ще усвояват нови стъпки и комбинации под ръководството на извените преподавателите от специалност "Хореография“ на Варненския свободен университет - д-р Ивайло Иванов – хореограф на Академичния танцов театър на ВСУ "Черноризец Храбър“ и доц. д-р Катя Кайрякова, която е и главен художествен ръководител на ансамбъл "Шумен".

Част от упражненията ще води Марио Егов - директор и хореограф на известния в страната професионален фолклорен ансамбъл "Странджа". Всеки от преподавателите ще покаже традиционни, но непопулярни хора, а клубовете ще обогатят репертоара и уменията си.

За желаещите да повишат квалификацията си на професионално ниво, Варненският свободен университет дава възможност да се явят на конкурсния изпит за специалност "Хореография“ още на 4 август 2019 г. от 10.00 ч.

В бакалавърската специалност "Хореография“ се подготвят кадри в областта на българския танцов фолклор и съвременния танцов театър. Успешно завършилите студенти се реализират като художествени ръководители на ансамбли, хореографи, преподаватели и др. В магистърските програми "Хореографска режисура и арт мениджмънт“ и "Сценични изкуства – мениджмънт и продуцентство“, студентите надграждат своите знания и компетенции за управление на процесите в областта на културата.

Преподавателите в професионално направление "Музикално и танцово изкуство“ и Академичния танцов театър на университета са сред водещите професионалисти в България и пазители на българското фолклорно наследство.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).