Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Топ лектори от световни компании ще се съберат във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:04 / 08.10.2018Коментари (0)1906
©
Топ лектори от световни компании ще се съберат във Варна за високотехнологичната конференция InnoWave Summit 2018, която ще се проведе на 19-и и 20 октомври в Двореца на културата и спорта. Организатор е Български Бизнес Форуми, в партньорство с Община Варна.

Очакваме над 60 световно признати маркетолози и мениджъри във водещи международни компании, бизнес ангели и представители на инвестиционни фондове от три континента, сред които Apple, Google, Facebook, Google, Alibaba, Salesforce, Amazon, Ebay, SAP, Yandex, Dell, Twitter, LinkedIn, Oracle, Vimeo, Booking, Space X и много други, които ще разкажат какви са тенденциите и какво се очаква да се случи в сектора, обяви Димитър Василев, представител на Български Бизнес форуми, по време на пресконференция в община Варна. 

Изложението ще бъде разделено на три части - експо, иновации и бизнес. Ще бъдат представени иновации в сферата на блокчейн технологиите, интернет на нещата, виртуалната реалност, изкуствения интелект, нано технологиите, финансовите технологии, дигиталното здравеопазване, стартъпите, маркетинга, продажбите, електронната търговия и др. По време на пилотното издание през 2017 г. във форума участие са взели над 800 души. Тази година регистрираните към момента са над 1500 от 23 държави по цял свят, обясниха организаторите.

"Чрез конференцията показваме, че Варна има място на дигиталната карта и помагаме на бизнеса да получи ноу-хау от големите в тази посока. Начинът, по който активно си партнираме, показва, че когато бизнесът и неправителственият сектор, местната, европейската  и държавната власт работят заедно – добрите резултати не закъсняват", каза Николай Петканов от Български Бизнес Форуми.

"Варна заслужава да бъде домакин на конференция от такъв ранг,  защото имаме отлична основа, която може да бъде надграждана, каза кметът Иван Портних. Той припомни, че в града има 9 средни училища, с паралелки в областта на информационните и комуникационни технологии, пет университета, които развиват сходни специалности. "Секторът е перспективен и е важно да привлича млади хора, които искат да се развиват тук. Последен пример за това са данни от бизнеса, според които само през тази година са били открити над 600 нови работни места в сферата на аутсорсинга. Кметът благодари за подкрепата на еврокомисар Мария Габриел и лично ще присъства на събитията. 

По време на срещата позиция споделиха и представители на варненски компании.  "Амбицирани да покажем, че сме по-добри и от софийските, и от пловдивските, и от бургаските, не на последно място и от чуждестранните фирми. В плановете на нашата компания, например, е откриване на още поне около 100 или 200 работни места, а към момента осигуряваме 500 във Варна“, обясни Бойко Проданов от Fantastic Services Bulgaria. По време на срещата бе представено и ново смарт приложение Варна сити карт.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: