Топ предприемачи от САЩ обучават студенти във ВСУ

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
14:10 / 10.05.2019
1857
Варненският свободен университет "Черноризец Храбър“ посреща водещи американски лектори, които са и ментори на студентите от магистърската програма "Предприемачество“. В университета пристига Лари Бийл – създател на магистърската програма, финансов съветник и инвестиционен мениджър и Майкъл Марвин – водещ предприемач в IT-сектора и създател на Tech Valley. Двамата ще представят пред студентите темата "Управление на инвестиционния процес“ от 10 до 13 май.

Магистърската програма "Предприемачество" на ВСУ "Черноризец Храбър" пренесе в България най-добрите бизнес практики от Силициевата долина. Първият курс от 30 магистри в програмата се обучават с индивидуални поименни стипендии от ментори от САЩ. Вече стартират и разработени от тях реални бизнес проекти.

Сред лекторите е Майкъл Марвин - истински гигант в IT-индустрията. Стартирал е и е развил над 100 технологични компании. Той е създател на Tech Valley, еквивалентът на Silicon Valley (Силициевата долина), но на източното крайбрежие. Бил е съветник на голям инвестиционен фонд с капитал от 1,4 млрд. долара. От 2017 г. е част от екипа на Българския център по предприемачество. Той е основател и първи главен изпълнителен директор на старт-ъп, който става публичен 7 години по-късно и бива продаден на компания от Fortune 500. Основал е и участвал в управлението на seed capital фонд, инвестирал в старт-ъп компании в районите с големи университети.

Лари Бийл работи като финансов съветник и инвестиционен мениджър повече от 50 години. Той развива собствен бизнес в Силициевата долина, а сега помага на млади предприемачи от света да направят същото. Основател е на фондацията за междукултурно и инвестиционно управление "Интеркултура“.

Лари Бийл ще е специален гост на церемонията по връчване на дипломите на студентите от факултет "Международна икономика и администрация“ на ВСУ "Черноризец Храбър“, която ще се проведе на 17 май от 14.00 ч. в университета. По-късно същия ден той ще се срещне с водещи представители на бизнеса от региона по темата "Менторството – малка инвестиция, голяма възвръщаемост“.

На 20 май студентите от магистърската програма "Предприемачество“ ще представят пред него и група чуждестранни и български инвеститори разработените в рамките на програмата проекти за стартиране на собствен бизнес.

За първи път през учебна 2019/2020 г. факултетът "Международна икономика и администрация“ на Варненския свободен университет предлага прием след завършено средно образование в специалност "Предприемачество и бизнес“. Бакалавърската програма стъпва на устойчивите модели на магистърския курс "Предприемачество“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).