Топлофикацията във Варна разширява лиценза си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:32 / 05.02.2019
1943
Варненското "топло" е подало искане за увеличаване на лицензионния режим извън кварталите “Възраждане“, “Младост“, “Трошево“ и “Кайсиева градина“. Потребителите на битово-гореща вода се увеличават от три хиляди през 2012 година, и днес са  двойно повече.

"В процес на подмяна са вертикалните щрангове в топлфицираните апартаменти", така обяснява  положителния тренд Любомир Костов, ръководител отдел "Клиенти и развитие" във "Веолия енерджи". Макар отговорността на дружеството да е само до абонатните станции, подмяната на щранговете е организирана от компанията. Абонатите са мотивирани, понеже получават търговска отстъпка в размер на 20  куб. метра  гореща вода при сменен щранг, ако са сменени два – отстъпката е двойна. Цената на един щранг е 120 лева. Възможно е плащането да бъде еднократно или разсрочено на три месечни вноски. Костов припомня, че цената на дневната електрическа  енергия е 19 стотинки без ДДС , докато на топлофикация денонощната тарифа е 8 стотинки. 

От миналата година топлофикацията във Варна е стартирала проект за отопление, при който сградната инсталация се подменя с нова хоризонтална. Над 30 сгради са реализирани до момента. Подменя се по една на седмица. 

"Няма я вече онази огромна сградна инсталация, всеки апартамент си има собствен топломер и загубите са минимални", коментира Любомир Костов. Реализиран е и съвместен проект с ВиК-Варна за дистанционен отчет на данните от водомерите. Заради изпълнение на проектите, обаче се случва често да спират топлата вода и парното в квартал “Трошево“, обяснява Любомир Костов.

Източник: радио "Варна"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).