Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Травиата“ утре вечер е под звездите в Летния театър на Варна
Автор: Пламена Николова 15:35 / 29.06.2020Коментари (0)1049
©
"Травиата“ на Верди, най-често играната опера в света, която започва своя славен път по големите сцени скоро след първото си представление през 1853 г. във Венеция, ще бъде представена на 30 юни в рамките на фестивала Опера в Летния театър с петата си поред постановка в историята на Държавна опера - Варна. Това е първият оперен спектакъл след принудителното прекъсване, в който ще видим на живо обичаните солисти на Варненската опера, съобщават от пресслужбата на културната институция.  

В ролята на Виолета е Ирина Жекова, за която това е прекрасен шанс да блесне. Сопраното признава, че цени възможността да се завърне на сцената с едно прекрасно заглавие - най-доброто, което може да си пожелае за силно начало за този летен сезон. Партнират й Валерий Георгиев – Алфред, и Свилен Николов – Жорж Жермон. Режисьор-постановчикът Кузман Попов разказва познатата история като трагична любовна поема, изповядваща стаения в сърцето блян за щастие на една нощна пеперуда, белязана от смъртта.

Базирана върху либрето, вдъхновено от "Дамата с камелиите“ на Александър Дюма-син, "Травиата“ е златен стандарт в репертоара на всеки уважаван оперен театър. Прочути са върховите й музикални моменти – жизнерадостната "Наздравица“, превърнала се в символ на празничността, и знаменитите колоратури на Виолета от първо действие в извънредно ценената от всички сопрани ария "Sempre libera". А нежният лиризъм на цялата опера кара публиката навсякъде по света да съпреживява отново и отново една трагична любов.

Началото на спектакъла е от 21:00 в Летния театър.

Всички спектакли се играят с известни съкращения и са с продължителност до 2 часа.

Билетите за фестивала Опера в Летния театър 2020 са със специални цени - жест на Театрално-музикален продуцентски център - Варна към ценителите на музиката. Билетите от всички ценови пояси се предлагат на цени двойно по ниски от Лято 2019. Така билетите от 80 лв. това лято са по 40 лв., тези от 60 са по 30 лв., от 40 - по 20 лв., и от 30 - само по 15 лв. За групи над 9 души и за тези, които изберат офертата Културен маратон за 5 и повече представления, ще има и 20 % отстъпка. Касата на Операта работи и в събота и неделя.

Повече информация за програмата на "Опера в Летния театър“ открийте в сайта и Фейсбук страницата на Държавна опера – Варна:

www.facebook.com/OperaVarna

www.operavarna.com

http://tmpcvarna.com








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: