"Травиата“ утре вечер е под звездите в Летния театър на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:35 / 29.06.2020
1066
"Травиата“ на Верди, най-често играната опера в света, която започва своя славен път по големите сцени скоро след първото си представление през 1853 г. във Венеция, ще бъде представена на 30 юни в рамките на фестивала Опера в Летния театър с петата си поред постановка в историята на Държавна опера - Варна. Това е първият оперен спектакъл след принудителното прекъсване, в който ще видим на живо обичаните солисти на Варненската опера, съобщават от пресслужбата на културната институция.  

В ролята на Виолета е Ирина Жекова, за която това е прекрасен шанс да блесне. Сопраното признава, че цени възможността да се завърне на сцената с едно прекрасно заглавие - най-доброто, което може да си пожелае за силно начало за този летен сезон. Партнират й Валерий Георгиев – Алфред, и Свилен Николов – Жорж Жермон. Режисьор-постановчикът Кузман Попов разказва познатата история като трагична любовна поема, изповядваща стаения в сърцето блян за щастие на една нощна пеперуда, белязана от смъртта.

Базирана върху либрето, вдъхновено от "Дамата с камелиите“ на Александър Дюма-син, "Травиата“ е златен стандарт в репертоара на всеки уважаван оперен театър. Прочути са върховите й музикални моменти – жизнерадостната "Наздравица“, превърнала се в символ на празничността, и знаменитите колоратури на Виолета от първо действие в извънредно ценената от всички сопрани ария "Sempre libera". А нежният лиризъм на цялата опера кара публиката навсякъде по света да съпреживява отново и отново една трагична любов.

Началото на спектакъла е от 21:00 в Летния театър.

Всички спектакли се играят с известни съкращения и са с продължителност до 2 часа.

Билетите за фестивала Опера в Летния театър 2020 са със специални цени - жест на Театрално-музикален продуцентски център - Варна към ценителите на музиката. Билетите от всички ценови пояси се предлагат на цени двойно по ниски от Лято 2019. Така билетите от 80 лв. това лято са по 40 лв., тези от 60 са по 30 лв., от 40 - по 20 лв., и от 30 - само по 15 лв. За групи над 9 души и за тези, които изберат офертата Културен маратон за 5 и повече представления, ще има и 20 % отстъпка. Касата на Операта работи и в събота и неделя.

Повече информация за програмата на "Опера в Летния театър“ открийте в сайта и Фейсбук страницата на Държавна опера – Варна:

www.facebook.com/OperaVarna

www.operavarna.com

http://tmpcvarna.com

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).