Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Третото издание на фестивала "Вертиго" стартира на 14-ти ноември във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:12 / 10.11.2016Коментари (0)1218
©
Фестивалът, който представя съвременни танцови проекти и алтернативни изпълнителски изкуства ще има своето трето издание във Варна между 14 и 17 ноември. 

Сред акцентите в програмата са проектите TEST_A_MENTAL с гост пърформъри от Румъния и Холандия и THE MISERABLE THING на португалеца Антонио Мая и бразилеца Фернандо Белфиоре, като и двете са премиери за България.

Откриването е отредено за едно от българските участия във фестивала, а именно представлението КАЛИБАН от Мирослав Йорданов (14.11, 20:00ч, Социалната чайна, ул. "Преслав" 53). 

"КАЛИБАН е монолог на бездомно чудовище. Представление за сметения под килима боклук, който продължава да пулсира близо до нас", разкрива за своето изпълнение работещия в Швейцария хореограф на проекта Красен Кръстев.

На 15-ти от 20:00ч. отново в Социалната чайна ще се проведе изцяло авторския танцов проект ТHE SPACE IN BETWEEN, реализиран и менажиран от хореографа Искра Иванова и културолога Светлозара Христова. Представлението е колаборативна творба, базирана на импровизация и интеракция с публиката. Изследва темата за комуникацията помежду ни в контекста на съвременната епоха, заплашваща възприемането на човешкото същество основно през аспекта на телесността. Търсенията на творците са ориентирани към преоткриване на тялото като необозрим и тайнствен свят, като сложна свръхсетивна система, влизаща в разнообразни форми на съприкосновение със Света и с Другия.

На 16-ти ноември от 20:00ч. в Държавния куклен театър - Варна, почитателите на алтернативните танцови изкуства ще станат свидетели на представянето на един от чуждестранните проекти, част от фестивала ВЕРТИГО - TEST_A_MENTA.

Представлението пресъздава живота и смъртта през модели, специфични за колективното въображение -спорната проблематика за задгробния живот, напрежението между страха от смъртта и надеждата за безсмъртие.

Официалната програма на "Вертиго" за тази година ще приключи на 17-ти ноември в 20:00ч. в Държавен куклен театър - Варна с проекта THE MISERABLE THING (Холандия/Бразилия). Представлението предлага недовършени събития с цел да предизвика въображението на публиката и да я (противо)постави в други възможни форми на ангажираност. 

Различни сцени изследват как тялото може да промени изведнъж цялото пространство с пренастройване на състоянието на ума чрез способността му за движение. THE MISERABLE THING показва механизма на взаимодействие на живите тела с живи тела, давайки значение и акцентирайки на идеята за пърформативност на тези тела.

Непосредствено след последното представление, организаторите канят всички почитатели и гости на "Вертиго" в Contemporary Space (ул. Марко Балабанов 23) за фестивално парти със сет на Антонио Мая.

Билетите за първите два дни на фестивала са на цени от 5 до 8 лв. и могат да бъдат закупени 2 часа преди всяко събитие от Социалната чайна (ул. "Преслав" 53).

Билетите за 16-ти и 17-ти ноември са на цена от 8 лв. и могат да бъдат закупени на касите на Държавния куклен театър - Варна. 

Цялата програма може да намерите в официалния сайт: http://www.vertigo-festival.com/, както и във Facebook: https://www.facebook.com/vertigofestvarna/?fref=ts .

Фестивалът се осъществява с подкрепа на фонд "Култура" на Община Варна и Министерство на културата на Република България.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: