Три ударни групи ще работят за развитието на туризма във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:53 / 25.04.2024
1323
Три работни групи ще бъдат сформирани още тази седмица в подкрепа на работата на Консултативния съвет по туризъм към кмета. Това бе решено на среща в Община Варна, на която присъстваха кметът Благомир Коцев, експерти и част от екипа на Общината, представители на туристическия бранш. Работните групи ще се консултират по най-ключовите и важни приоритети за развитието на града и туризма. Целта е да се подпомогнат и да се ускорят усилията за подобряване на градската среда, инвестициите и облика на Варна.

Решено беше да бъдат сформирани три работни екипа - "Маркетинг и реклама", "Инфраструктура" и "Събития и туризъм", като в един от тях ще бъде включен и здравен експерт на Община Варна. Двете страни в срещата заявиха готовност през следващите дни да излъчат свои представители в работните групи. Изразено беше също желание Консултативният съвет по туризма да заседава веднъж месечно, за да бъде следен напредъкът в работата на работните групи.

Към момента основен фокус е подготовката на града за туристическия сезон и редица други дейности, свързани с приоритетите на Община Варна за следващия програмен период, информира на срещата кметът. Той подчерта, че продължават инфраструктурните проекти по големите национални и европейски програми. Общината работи усилено да планира и заложи всички ремонтни и строителни дейности така, че да не създават затруднения за придвижване на гражданите и туристите по време на летния сезон, подчерта Коцев. По думите му, два големи проекта за ремонт и подмяна на водоснабдителната мрежа - на "Двете кули“ и бул. "Княз Борис I" (в частта от "Траката“ до "Св. Св. Константин и Елена") са спрени с категоричното становище на Общината, въпреки голямото желание на ВиК да ги стартират  през май.

Тече и усилената подготовка на града по отношение на пътната поддръжка, като по-голямата част от бюджета по тези дейности ще бъде вложен през следващите два месеца. Тази мярка цели да се рехабилитират основните пътни артерии, подходите към града и пътищата към туристическите комплекси, поясни Коцев. Той увери туристическия бранш, че в града тече интензивно озеленяване, косене на тревата, пръскане за кърлежи и дейности, свързани с поддръжка на градската среда. Вървим по график и с добро темпо, така че смятам, че през юни ще имаме добре изглеждащ град във всяко отношение, заяви кметът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).