
ЗАРЕЖДАНЕ...
Три заведения са временно затворени от Агенцията по храните | ||||||
| ||||||
Фокусът на дискусиите бе върху проблемите на контрола на храните и безопасността на туристите и жителите на Варна през сезон 2015, предаде информационна агенция "Черно море“. Издадени са 59 акта за лошо хигиенно състояние на обектите и съхранение на храни с изтекъл срок на реализация и без етикети. Бракувани са 502 кг месни, 74 кг рибни продукти и 156,8 кг храни от неживотински произход, сочи още анализът. Издадени са 615 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия при извършване на официален контрол. Най-често срещаните нередности са по материално-техническата база, по условията за преобличане на персонала, системите за самоконтрол и НАССР, температурните режими на съхранение; маркировката на суровини и заготовки и други. През целия период инспекторите на ОДБХ - Варна, са извършили общо 4 919 проверки. |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg