Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Три жени и един мъж са задържани за проституция във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:23 / 13.04.2011Коментари (15)6123
© Varna24.bg
Четирима души, от които три жени и един мъж са задържани за проституция във Варна. Те са заловени в района на бул. "Вл. Варненчик" и на Катедралния храм. Акцията е реализирана днес съвместно от полицията и Районна прокуратура.

По случая ще бъдат образувани четири бързи полицейски производства. Лицата са подведени под наказателна отговорност за престъпление по чл. 329 ал.1 от НК за това, че като пълнолетни работоспособни лица, продължително време не се занимават с общественополезен труд, като получават доходи по неморален начин - чрез проституция, съобщават от Районна прокуратура.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Sibs Sibes
премахни филтъра

0
 
 
"Неморално"?! Интересно ми е какво е определението "Неморално" за повечето от тези които в безкрайна обърканост си задават въпросът "Не знам кое е най-удачното решение, за да се справим с хората, навършили пълнолетие, които продължително време не се занимават с общественополезен труд и получават доходи по неморален начин, служещи за пример на своите малолетни и непълнолетни деца и близки." Когато толкова ОЧЕВАДНО е че Белите или цветнокожите робини са мнoгoбройни като резултат на беззаконието в професията. Ако професията беше легална щеше да си има проверки и повече медицински check-упс за да се осигури health&safety така също и work ethics. Защо да дискриминираме срещу професия която е била легална даже във Антично време, по Римско време и други периоди в Историята на цивилизацията? Този въпрос поражда нов въпрос за размисляне - "Колко са цивилизовани гражданите на Бг във 21 Век?". И "Неуважение към труда, обществото и общочовешките морални ценности като цяло"?! Предоставяне на услуги е труд (погледнете EU Лъв, и ще се уверите) - например когато ползвате такси, когато ви постригват косата, когато ви масажират тялото, и т.н. ви предоставят със услуга която е труд срещу заплащане - понеже се нуждатете от транспорт или грижа за външният си вид, или искате да ви се облекчи болка в някоя част на тялото или понеже искате да третирате тялто си със уважение и комфорт (чрез масаж на тялото) така че ако някой има нужда от задоволяване на интимните си нужди защо да не отиде и да се възползва легално от услугите на професионалист/ка които ще им предоставят usluga=trud срещу заплащане? Тъкмо няма да има нужда да глобяваме хора по грешен повод нито да ги арестуваме по гершни и нелогически причини. // v kraya na kraishtata izbor na profesiya e vapros na sobstven izbor taka che koyto predpochita da praktikuva vaprosnata profesiya, taka kakto vsyaka druga profesiya, bi sledvalo da imat pravo da si ya praktikuvat legalno, i saotvetno da si plashtat danatsite, i da moje da se pensionirat, taka kakto drugite grajdani koito praktikuvat vsyaka druga profesiya.
0
 
 
Ако проституцията я озаконят ще има възрастна граница. Трябва да правим разлика между хора в работническа възраст и хора под работническа възраст. В момента е видно че не се прави разлика между малолетни и пълнолетни лица и затова, както ни осведомяват, е пълна безедица. Ако имаше специфичен закон който легализира проституцията хора които форсират малолетни да "работят" нелегално биха помислили по-добре преди да предприемат акт който би се равнил на криминално престъпление - експлоатация на малолетни. Точно за тази причина имаме нужда от легализиране на проституцията в Бг, а не да подмитаме този важен въпрос по-килима. Що годе за информация по темата - има държави като Холандия където професията е легализирана, можеби това е добир пример и стъпка за старт на проучване и констатиране на положителните и отрицателните страни на легализирането на въпросната професия. Също така като първа и най - важна стъпка, може да почнете от фактът че ако професията е легализирана, тогава можеби предатори със нужди биха предпочели да си задоволят нуждите със професионалисти/професионалистки вместо да разбиват и унищияват животът на невинни хора.
0
 
 
Сякаш че ли някой ще ги спре. Къде са законите? И защо не я узаконяват? Пне ще си плаща данъците, както и хората от другите фирми или професии.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Парламентарни избори 2024
Ремонти във Варна
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: