Тригодишно дете със Синдром на Даун от Варна брои до 10

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:42 / 19.09.2017
1242
Малката Микаела вече е на 3 години и може да брои до 10. Тя тъкмо е завършила яслата и сега ѝ предстои преминаване в детската градина. За всички тези неща ни разказват Краси, Силвена и малкият Крис - семейство от Варна, което отглежда своята дъщеричка със синдром на Даун и иска да покаже, че зад диагнозата всъщност се крие едно дете, което изживява своето пълноценно детство.

"Продължаваме да оборваме статистики и да променяме остарялата информация за Синдрома на Даун чрез дъщеричката ни Микаела. Наистина е важно да се знае, че хората с тази диагноза могат да се развиват. Благодарение на екипа в яслата, на приемането, на грижата, на прекрасното отношение към нея, всичко това се случва. Микаела е много активна и адаптивна. Дано все повече директори и учители на масови учебни заведения дават шанс на децата със Синдром на Даун, защото те могат да постигат големи резултати. Семейната среда, работата със специалисти и средата сред връстници доказват, че различията могат да се преодоляват", казват Силвена и Краси.

Краси и Силвена са създатели на фондация "Живот със Синдром на Даун" и тяхната цел е да показват, че децата със синдрома на Даун не се различават от останалите деца. Заедно с другото си дете Крис, Силвена и Краси заснемат забавни и полезни видеа, чрез които показват какво е да отглеждаш дете със синдрома на Даун. 

Източник: Нова тв

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).