Триизмерна русалка "изплува" на входа на Морската градина

Автор: Пламена Николова
Коментари (11)
16:40 / 28.07.2016
13634
Триизмерна русалка "изплува" на входа на Морската градина до слънчевия часовник. Атрактивното произведение привлича интереса на варненци и туристите, които се снимат до изображението, видя репортер на Varna24.bg.

Образът е част от Международният 3D арт фестивал във Варна, който стартира вчера. Той е организиран от Сдружение за изкуство "Арт Юнивърс" със съдействието и подкрепата на Община Варна.

8 художници, сред които и чужденци, започнаха вчера да създават своите 3D шедьоври. Те ще бъдат съсредоточени на най-възловите места в Морската градина, обясни Алексаднър Миловански, организатор на феста.

Морската сирена, която в далечината ще гледа как скачат делфини, а около нея пътуват платноходки, се появи до слънчевия часовник.

При кривото дърво ще има голяма приливна вълна, която се разбива. Върху нея ще има сърфист.

Третата рисунка ще е при Пантеона, в района на светещите фонтани. Там ще бъде изобразена морска яхта, обградена с чайки. Илюзията е, че който застане върху картината вижда яхтата под себе си.

Четвъртата картина ще е около зоопарка. Там тематиката е океанска. Ще се появи една акула, която изкача от водата, готова да захапе някой. Ще има едно мостче, през което се минава и илюзията е, че акулата се опитва да го захапе, допълни организаторът.

Последната, пета картина, ще изобразява варненската катедрала. 

Трайността на боите е дълготрайна и рисунките ще останат най-малко шест месеца, което ще допринесе за естетизацията и за популяризацията на града, тъй като туристите и гражданите правят много снимки с рисунките, които публикуват в социалните мрежи, допълват организаторите.

Стойноста на проекта, финансиран от Община Варна, е 5 000 лв.


Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).