Трима младши съдии встъпиха в длъжност в Окръжен съд - Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:32 / 01.07.2019
2232
В първия ден на юли, на официална церемония в Окръжен съд – Варна встъпиха в длъжност трима младши съдии, след спечелен конкурс и успешно завършено 9-месечно обучение в Националния институт на правосъдието.

Иван Стойнов, Насуф Исмал и Филип Радинов тържествено положиха клетва като младши съдии пред Общото събрание на съдиите от Окръжен съд – Варна.

Иван Стойнов е завършил "Право“ във Варненски свободен университет през 2015г. от 2016 до 2018г. е работил като съдебен помощник в Окръжен съд – Варна. През първите 6 месеца ще бъде младши съдия в Гражданско отделение.

Насуф Исмал е завършил "Право“ в Софийски университет "Кл. Охридски“ през 2016г. Работил е като сътрудник в адвокатска кантора, а по-късно е бил юрисконсулт към Частен съдебен изпълнител в София. Започва работа в Окръжен съд – Варна като младши съдия в Търговско отделение.

Филип Радинов е завършил право в Бургаския свободен университет през 2015г. Има опит като юрисконсулт в дирекция "Местни данъци и такси“ в Община Поморие. През първите 6 месеца ще бъде младши съдия в Гражданско отделение.

След приключване на официалната част тримата младши съдии получиха поздравления от своите колеги.

Две години след първоначалното си назначение и преминаване в трите отделения на ВОС младшите съдии ще преминат предварително атестиране преди да встъпят в длъжност като районни съдии.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).