Трима подсъдими за четири въоръжени грабежа се признаха за виновни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:19 / 08.10.2018
1397
Трима подсъдими за четири въоръжени грабежа, извършени през януари тази  година, се признаха за виновни и сключиха споразумения с Окръжната прокуратура във Варна, които днес Варненският окръжен съд одобри.

19-годишният Ангел Д. прие да търпи 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок за грабежите, извършени в различни съучастия между четиримата подсъдими, след сговор помежду им да вършат кражби и грабежи при условията на продължавана престъпна дейност. Четвъртият съучастник – Пресиян В., сключи споразумение с прокуратурата в петък, и прие да търпи наказание 3 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.

За виновни в продължавано престъпление по член 199, ал. 1, т. 2, във връзка с член 198, ал. 1 от НК се признаха и Димитър О. и Грегор Г. Първият от тях получи наказание 2,8 г. с 4-годишен изпитателен срок, а вторият – 2 години и половина, също с 4-годишен изпитателен срок, като се отказаха от разглеждане на делото срещу тях по общия ред. 

Четирите въоръжени грабежа са извършени със заплашване с палка и пистолет. Ограбените пари на два магазина и заведение са на стойност 1306 лева. Причинените щети са възстановени изцяло на пострадалите. В тежест на осъдените са направените по делото разноски по назначените съдебно-балистична и лицево-идентификационна експертиза.

И четиримата участници в престъпленията са неосъждани и са възраст 19 и 21 години.

Определенията, с които Варненският окръжен съд е одобрил споразуменията между подсъдимите и Окръжната прокуратура, влизат в сила веднага и не подлежат на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).