Трима психиатри работят с Анита Мейзер в затвора

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:39 / 28.09.2016
2498
Трима психиатри посещават Анита Мейзер в следствения арест. Те трябва да установят луда ли е скандалната брюнетка и да регистрират отклоненията й, ако въобще има такива. 

Събеседванията с вещите лица се провеждат на място в пандиза, като силиконката не е извеждана от сградата повече от месец, пише "България Днес". Разговорите и действията на психиатрите са част от тройната експертиза, назначена от разследващите по случая със смъртта на съпруга й Николай Димов.

Брюнетката с най-голям бюст у нас попадна в килията на варненския арест, след като бе обвинена за убийството на Ники. Културистът бе открит удушен със свински опашки, стегнати през врата, и с вързани крайници паднал до масажната маса в дома на Мейзер.

По думите на жена му, която е извикала полицията, двамата правили силов експеримент, като Ники трябвало да скъса свинските опашки, издувайки вратните си мускули. Анита трябвало да запише клип с телефона си и да го пратят на рекламна компания за хранителни добавки, за да ги впечатлят.

Друга версия на разследващите е, че Ники е издъхнал по време на сексуална игра, в която Анита е трябвало да бъде доминантна дама, а Димов неин роб.

От доказателствата към момента става ясно, че Анита не е искала умишлено и планирано да умъртви Димов, твърдят още ченгетата. Затова й обвинението й е за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на средна телесна повреда.
Вече месец Мейзер е затворена в тясна килия с още две жени. Там тя очаква излизането на най-важната експертиза по делото - съдебно-медицинската. Именно тя може да промени обвинението срещу Анита в по-тежко, ако се докаже, че умишлено е затягала опашките около врата на любимия си. Това обаче е малко вероятно, тъй като първоначалният оглед не е установил допълнителни действия от страна на Мейзер освен първоначалното закопчаване на свинските опашки.
По думите на Мейзер, тя направила това по настояване на съпруга си. Думите й се потвърждават от близки до Ники, който отдавна се канел да скъса не една, а две свински опашки, напрягайки вратните си мускули.

Протоколът от аутопсията също потвърждава думите на арестуваната. От него става ясно, че Ники е издъхнал от загърляне - асфикция, без да е имало външна намеса или допълнително притискане. Останалата част от експертизата обаче се бави. От заключенията на експертите, които били в отпуск, ще стане ясно как точно е издъхнал едрогабаритния мъж, упражнявано ли е насилие спрямо него и в колко часа е настъпила смъртта му. На базата на това ще стане ясно каква точно е вината на съпругата му.

"Няма как Анита сама да се пребори с Ники и да го върже без негово съгласие. Това е абсолютно невъзможно, а следи от други лица в дома няма", разкриват още разследващите.

Преди две седмици излезе и химичната експертиза на Николай и Анита. Тя разбива на пух и прах версията, че Мейзер е упоила съпруга си, за да го върже. В тялото и на двамата няма следи от успокоителни, опиати, наркотици или алкохол. Двамата са били адекватни и в съзнание по време на инцидента.

Междувременно Мейзер се сдоби и с второ обвинение - за подкуп на полицай. Униформен докладва, че силиконката му е предложила 30 бона да покрие случая.
Докато прокуратурата и защитата чакат важната експертиза по случая, психиатрите посещават Мейзер в ареста, за да установят вменяема ли е.

От всички тези следствени действия зависи и свободата на Анита. Адвокатът й е категоричен, че няма да иска промяна на мярката, докато не излязат заключенията на вещите лица. Когато резултатите са готови и стане ясно какво е участието на Мейзер във фаталния край на Николай, той ще поиска по-лека мярка - подписка, гаранция или домашен арест.
Анита прекара вече месец в килията, след като съдията отказа свободата й поради опасения, че може да се укрие или да се опита да повлияе на разследването. Становището му се базира на твърденията на ченгето, което я обвинява в подкуп, и на благосъстоянието на скандалната миска, която може да духне в чужбина, когато си реши. Още повече че мисис Мейзер е с американско гражданство.

Дъщерята на Мейзер - Джулия, отказа да свидетелства по делото срещу майка си.

Това е нейно право, поясниха разследващите. Красавицата се прибра по спешност в България, за да може да носи храна и дрехи на Анита в ареста. Това обаче се случвало само в събота, а през останалото време Мейзер гладувала. Причината е, че храната в пандиза не се отразявала добре на здравето и снагата й. В момента се очаква от САЩ да пристигне електронният й медицинска картон, с който да докаже болежките си.


Виж коментарите (0)

Още по темата (141):
08.09.2022 Дъщерята на Анита Мейзер – Джули: Майка ми си пекла суджук и филийки на ютия в затвора
14.08.2020 4 години след бруталното убийство на Николай близките му са неутешими
15.05.2020 Скандалната варненка Анита Мейзер: Ники ме чака, но не бързам да ходя при
него
16.03.2020 Анита Мейзер пише мемоари, ще разкаже как е убила приятеля си
03.01.2020 Вместо да плати кръвнина за убития Николай, Мейзер се кани да обикаля света
29.11.2019 Анита Мейзер го удари на живот след затвора
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).