Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Трима студенти от МУ – Варна с приз "Студент на годината 2022"
Автор: Екип Varna24.bg 13:19 / 07.03.2023Коментари (0)1048
©
Трима бъдещи лекари от Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна се наредиха сред най-добрите студенти за 2022 г. Първо място за високи постижения в образованието и личностното развитие в категория "Чуждестранен студент в България“ от Националния приз "Студент на годината“ завоюва Марк Роналд Шнайдер от Германия. Наградата беше връчена от посланика на Мароко у нас Закия Ел Мидауи. Десислава Желязкова, шестокурсничка от специалност "Медицина“, е с трето място в категория "Здравеопазване“. Главен старшина Филотея Димитрова от направление "Военен лекар“ е отличена с националния приз "Студент на годината 2022“, трето място за високи постижения в образованието и личностното развитие в професионално направление "Спорт“.

Марк Роналд Шнайдер е четвъртокурсник в специалност "Медицина“. Участва активно с дейност в катедра "Анатомия“, както и в научни конференции. Създава научни публикации в колектив. Член е на Европейската академия по неврология и на Европейската асоциация на неврохирургичните общества. Членува в БЧК и Немския червен кръст. Участва в доброволчески обмени и стажове в Кейптаун, Южна Африка и в Германия.

​Десислава Желязкова се чувства изключително горда от полученото признание. "Щастлива, но и изненадана съм, защото конкуренцията на студентите от цялата страна беше изключително голяма. Визитките на колегите бяха много добре представени. Разбрах, че искам да се занимавам с медицина още в 12-и клас. Подходих практично. Исках моят избор да бъде две в едно – от една страна да ми даде възможност да работя в България, а от друга – да помагам на хората. В бъдеще планирам да специализирам детска психиатрия“, допълни още Десислава Желязкова.

Тазгодишният приз "Студент на годината“ е поредната награда за Филотея Димитрова, която се обучава за военен лекар по тристранния проект между Медицински университет – Варна, ВМА и Военноморско училище. Тя е само на 23 години, а вече с десетки призове от национални и регионални състезания. Занимава се с плуване от повече от 10 години, а в колекцията си има близо 250 медала, повечето от които – златни.

Церемонията по връчване на Националния приз "Студент на годината“ е под патронажа на президента Румен Радев. Награди бяха раздадени в над 12 категории в образователната сфера. В конкурса участваха представители на 40 висши учебни заведения от цялата страна.

Конкурсът "Студент на годината“ е учреден в началото на 2006 г. по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в България. Основната му мисия е да популяризира, отличава и насърчава постиженията на българските студенти от всички области на висшето образование пред обществеността. Жури в състав от водещи експерти във висшето образованието е определило победителите в категориите. Всички призьори са с доказани постижения в научната, културната, спортната и други дейности, които са свързани с образователния процес на национално и международно ниво.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: