Тримата изверги, нападнали брутално самотна старица в Девня, остават в ареста

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
13:51 / 27.03.2020
2887
Уважени са исканията на Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража“ на трима обвиняеми за грабеж на 95-годишна жена, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Братята Йордан и Величко Т. и съучастникът им Димитър Ст. от днес са с мярка за неотклонение "Задържане под стража“, след като състав на Девненския районен съд е уважил исканията на Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна. Тримата мъже са привлечени към наказателна отговорност за грабеж в съучастие на 95-годишна жена - престъпление по член 198, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2 от НК.

Престъплението е извършено на 23 срещу 24 март в Девня. Димитър знаел, че 95-годишната жена живее сама. Тримата влезли в дома й. Жената спяла. Нахвърлили се върху нея, запушили и притискали устата й и искали да им даде пари. След като не намерили пари, отнели телевизор, зимнина и хранителни продукти от хладилника на старицата. Сигнал за извършения грабеж жената подала около обяд на 24 март. В дома й имало паникбутон и тя го натиснала. Разказала за преживяното на дошлия охранител, който подал сигнал за престъплението в полицията.

Извършен бил оглед на местопроизшествието. Предприети били издирвателни мероприятия. Благодарение на бързите действия и професионализма на служителите от оперативните служби на ОД на МВР тримата извършители на грабежа на възрастната жена са установени и задържани.  

При претърсване в апартамента, обитаван от двама братя, са намерени част от отнетите от възрастната жена вещи. Димитър, по чиято идея е бил извършен грабежът, доброволно е предал нещата, които са се намирали в него.  

Двамата братя са осъждани, но реабилитирани по право. Димитър е криминално проявен и води живот на клошар.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).