Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Тримата, убили австрийски студент с наркотици във Варна, остават в ареста
Автор: Пламена Николова 16:09 / 13.08.2020Коментари (0)3941
©
Илюстративна снимка
В ареста остават трима русенци, обвинени в грабеж придружен с убийство на чуждестранен студент във Варна, съобщиха от пресслужбата на съда.  

В три отделни заседания, Окръжен съд – Варна определи мерки за неотклонение "задържане под стража“ на 21-годишната Ренета Н., 34-годишният Людмил М., 43-годишният Радослав М., обвинени за грабеж, придружен с убийството на 35-годишен гражданин на Австрия.

Обвинението спрямо тримата е за тежко умишлено престъпление, за което НК предвижда наказание "лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

И тримата обвиняеми са от Русе, като има данни че често са пребивали в различни хотели в различни градове на страната. Според прокуратурата Ренета се е занимавала с проституция.

На 8 август тази година тялото на Мулла М. е намерено в хотелска стая в центъра на Варна. Аутопсията сочи, че смъртта на мъжа е причинена от предозиране с различни видове наркотични вещества в комбинация с лекарства, които у нас се изписват със зелена рецепта.

В заложна къща във Варна са били открити вещи на починалия 35-годишен мъж – лаптоп и часовник, оставени от Людмил и Радослав.

Според обвинението, двамата съучастници на Ренета й дали наркотични вещества, с които чуждестранният студент да бъде упоен и след това ограбен. Експертизите показват, че именно рисковите лекарства и дрогата са причината за смъртта на Мулла. Разследването по случая е установило, че тримата не прилагат престъпната схема за първи път.

При задържането у тримата обвиняеми са намерени и иззети различни видове наркотични вещества и две електронни везни. Пет дни преди грабежа, придружен с убийство, те са били установени да държат стая в друг варненски хотел, където били открити наркотични вещества и електронна везна.

Ренета Н.,  Людмил М. са с чисто съдебно минало, но с множество криминалистични регистрации за престъпления от общ характер, основно срещу собствеността.  

Радослав М. е осъждан многократно за различни по вид престъпления, като с указ на вицепрезидента на България през 2007 година е бил помилван.

Защитата и на тримата обвиняеми поиска по-леки мерки за неотклонение от "задържане под стража“ с мотива, че тримата имат постоянни адреси в Русе. Адвокатите на Радослав М. и Людмил М. посочиха, че не е обосновано предположението за съпричастността им към престъплението.

Прокуратурата възрази на тези доводи и изтъкна, че има достатъчно данни, че тримата не пребивават на постоянните си адреси, а отсядат в различни хотели из страната. Отделно по досъдебното производство са приложени заложни билети, с които обвиняемите са предали вещи на починалия австрийски гражданин.

След като разгледа събраните до момента доказателства, съдебният състав на Варненския окръжен съд прецени, че може да се направи обосновано подозрение за съпричастност и на тримата обвиняеми към престъплението, за което им е повдигнато обвинение. Потвърждават го направените свидетелските показания, намерения панталон на убития в Ренета, документите от заложната къща и др. Съдът намери, че е налице и опасност тримата да се укрият предвид наличните характеристичните данни за тях и честата смяна на местонахождението им. Този извод съдът извежда и от предвиденото наказание за този вид тежко престъпление, наказуемо с над 10 години затвор. Поради наличието на изискуемите от закона кумулативни предпоставки, Варненският окръжен съд определи като най- подходящи мерки за неотклонение спрямо Ренета Н.,  Людмил М. и Радослав М. именно най- тежката - "задържане под стража“.

Определенията на Окръжен съд – Варна може да бъдат обжалвани пред Апелативен съд – Варна.




Още по темата: общо новини по темата: 3
15.12.2020 »
13.08.2020 »
12.08.2020 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: