Тръгна делото срещу убиеца на Ники от Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:24 / 11.01.2017
2785
Днес в Окръжен съд-Варна бе даден ход на делото срещу 28-годишния Бейтула Исмаил, обвинен, че на 28.08.2016г. при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение на Закона за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на друг водач, Никола Терзиев. Пътнотранспортното произшествие е станало около 22,30 часа на автомагистрала "Хемус", в посока Варна, преди входа на града.

В началото на съдебното заседание майката на пострадалия Н.Т. бе конституирана като частен обвинител. Подсъдимият Бейтула заяви, че ще даде обяснения на по-късен етап от съдебното производство. Започна изслушването на свидетелите.

Наказателното дело се разглежда по общия ред на НПК.

Припомняме, че 28-годишният Бейтула от Дулово уби в тежко пътно-транспортно произшествие на автомагистрала "Хемус" доставчика на стоки по домовете Никола, шофирайки конструктивно изменен автомобил със скорост 145 км в час, бе предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна.

Обвинението срещу Бейтула е за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС с превишена скорост - престъпление по член 343, ал. 1, буква "в" от Наказателния кодекс, като подсъдимият е нарушил правилата за движение по пътищата, свързани с избора на скоростта и маневрирането по пътното платно. 

Бейтула беше с парична гаранция в размер на 5000 лева, временно отнето свидетелството за управление на МПС и забрана да напусна пределите на страната.

Тежкото пътно-транспортно произшествие стана на автомагистрала "Хемус" в посока Варна около 22,30 часа на 28 август 2016 г. Пострадалият НиколаТ. трябвало да достави поръчка в бизнеспарк "Варна". След доставката на стоката той се прибирал по автомагистралата със служебния автомобил "Шевролет спарк". Зад него в посока Варна в дясната лента за движение пътували други три автомобила.

Подсъдимият Бейтула И. управлявал "Фолскваген голф", който бил конструктивно изменен с цел увеличаване мощността на двигателя и поддържане на по-висока скорост от заложената от производителя. Колата му пътувала в лявата скоростна лента. Бейтула предприел изпреварване на колоната от автомобили, пресветвал с фаровете, за да му дадат предимство, като управлявал със скорост 215 км в час при разрешена в този участък скорост от 80 км в час и пътен знак.
Така с бясна скорост Бейтула застигнал колата на пострадалия Никола. Високата скорост не му позволила да владее автомобила си и започнал да навлиза в дясната лента. Опитал да намали скоростта и успял да достигне до 145 км в час.

Ударил с предната дясна част шевролета на Никола и продължил движението си напред и вдясно. От удара успял да изблъска колата на Никола към десния банкет на пътя. Шевролетът разкъсал металната мантинела, преминал в десния ръкав на бул. "Атанас Москов", преобърнал се и паднал по таван на пътното платно.

Повиканият на място от свидетели на тежкото пътно-транспортно екип на спешната помощ констатирал смъртта на Никола. Назначената съдебномедицинска експертиза установила, че смъртта е настъпила от тежка комбинирана травма на гръден кош, корем, глава, с разкъсване на белите дробове, сърцето, черния дроб и слезката.

Не са установени наличие на алкохол или наркотици в кръвта на подсъдимия и жертвата. Назначената в хода на досъдебното производство комплексна автотехническа експертиза подробно е описала конструктивнитеизмененияна двигателната част на летелия с висока скорост "Фолксваген голф".

Подсъдимият Бейтула е осъждан за причиняване на смърт по непредпазливост в друго ПТП, но вече е реабилитиран. Справка по делото показва, че са му налагани многократно наказания за нарушаване на правилата за движение, свързани със скоростта.

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (23):
09.11.2018 Анелия Терзиева: Никоя майка няма да тръгне да печели от смъртта на детето си, това е гнусно! Как изчислиха мъката ни на 20 000 лв?
06.11.2018 Върховният съд потвърди ефективната присъда на убиеца на Ники
29.08.2018 Майката на Ники две години след смъртта му: Убийството му е с благословията на държавата!
15.06.2018 Майката на Ники: Настоявам в закона да се въведе терминът "пътно
убийство"!
02.04.2018 Апелативен съд потвърди: Пет години и половина затвор за убиеца на 23-годишния Ники Терзиев
09.02.2018 Майката на Ники: И съдийките в залата плакаха за сина ми
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).