Тръгна делото за лъжесвидетелстване на бивши служители на Общинска полиция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:37 / 16.05.2016
1129
Районен съд - Варна даде ход на наказателно дело по обвинение в лъжесвидетелстване спрямо бивши служители на Общинска полиция - 33-годишният И. Танев и 29-годишната Й. Манушкина. 

Двамата са обвинени в даването на неистински показания в периода 2-24 февруари 2014 г. - при разпит в качеството им на свидетели пред разследващи полицаи по досъдебно производство и пред съдия от ВРС, в хода на разглеждането на наказателен процес за хулиганство срещу бизнесмена Лъчезар Братоев от Варна.

В публично заседание днес, в продължение на няколко часа, бяха изслушвани показанията на четирима призовани свидетели по делото. За следващото заседание на 27 юни 2016 г. съдът намери за основателно и допусна да бъде изискано НОХД №699/2014 г. по описа на РС - Варна, доколкото лицата и случилото се през м. февруари 2014 г. в местност "Салтанат" от Морската градина на Варна е относимо към настоящото съдебно производство. 

Съдебният състав намери за частично основателно искане на защитата да бъдат призовани за непосредствено изслушване някои от свидетелите, давали показания по приключилото вече дело за хулиганство в Приморски парк, както и допусна събирането на още гласни и писмени доказателства по делото.

Следващото съдебно заседание по НОХД 315/2016 г., на VI-ти състав, продължава в Районен съд - Варна на 27 юни 2016 г. от 9 часа.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).