Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Тръгва делото за смъртта на 13-годишната Сара в басейн на Златните
Автор: Екип Varna24.bg 08:32 / 25.07.2018Коментари (0)2955
©
За днес от 9.30 часа е насрочено разпоредителното заседание в Окръжен съд - Варна по делото за смъртта на 13-годишната Сара Ернст при инцидент в хотел Берлин в к.к. Златни пясъци. 

Припомняме накратко хронологията. Разследването продължи близо 7 години. Злополучният инцидент стана на 11 юли 2011 г. в курорта Златни пясъци. Около 11.30 ч. охранителят на хотел "Берлин“ забелязал руска туристка, която се опитвала да привлече вниманието на спасителя и на други туристи да окажат помощ на дете, което лежало на дъното на басейна. Спасителят скочил във водата и направил опит да извади момиченцето. Той не успял, тъй като тялото било засмукано от подовия сифон на дъното на басейна. Едва след като помпите били изключени, момиченцето било отделено от сифона. Около 22.30 ч. същия ден пострадалата починала в болница. Като причина за фаталния изход съдебно-медицинската експертиза посочила удавяне от вдишване на течност в дихателните пътища и последвалата остра дихателна недостатъчност, оток на мозъка с потискане на жизнено важни центрове и спиране на сърдечната дейност. Пострадалото момиченце е било на почивка с баща си в хотел "Берлин“ в Златни пясъци.

Обвинителният акт беше внесен във Варненски окръжен съд на 15.05.2018г. Първото заседание по делото беше насрочено за 21 юни, най- краткия възможен срок, но беше отложено за 25 юли, поради служебен ангажимент на един от адвокатите по делото.

Обвинени са 4 мъже, че са причинили смъртта на 13-годишното момиче поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. Според НК максималното наказание, което може да получат е 6г. "лишаване от свобода“.

Единият от подсъдимите – Кирил Я. е ръководител на отдел на упълномощен представител на дружеството изпълнител на комплексното строителство в частта "Басейни“ на хотела. Другият – Пламен К. е предаден на съд за независимо съпричиняване смъртта на Сара Ернст, в качеството му на представител на строителния надзор. Третият подсъдим – Александър Г. е проектантът в част "Технологична“, за когото производството ще се гледа задочно, тъй като издирването му до момента е неуспешно. Четвъртият предаден на съд е спасителят на басейна на хотел "Берлин“ – Мирослав К.

Всички подсъдими са с чисто съдебно минало.

Съдия по делото е Станчо Савов, а прокурор Радослав Лазаров.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: