Тръгва проверка на търговските обекти в центъра на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:36 / 10.07.2015
1115
Масови проверки в централната градска част за спазване на Наредбата за преместваемите обекти е започнала Община Варна. 

През февруари тази година градоначалството въведе ново изискване към търговските обекти в центъра на морската столица. Всички тенти, чадъри, сенници и навеси трябва да бъдат бели или в краен случай сиви. Какъв нюанс на сивото е пределът на допустимото беше указано в специално приложение към текста на наредбата за преместваемите обекти, което бе публикувано на сайта на общината.

Новата мярка се въведе с цел оформяне на публичните пространства и по-добър естетически вид на центъра.
Наредбата касае района, заключен между бул. "Мария-Луиза", "Цар Освободител", "Приморски" и "Ал. Дякович" и бе приета от Общинския съвет през февруари тази година. 

Общината даде гратисен период от 6 месеца на заведенията и временните обекти да пременят фасадите си в бяло или сиво. Този гратисен период изтича в края на този месец. 
 
В наредбата се уточнява, че на новите бели или най-много сиви тенти, чадъри и сенници могат да бъдат поставени рекламни надписи, но те могат да заемат максимум 10% от общата им площ. 

Репортерска проверка на Varna24.bg установи, че 90% от заведенията в центърана града са пременили фасадите си според изискванията. 

Освен това според общинската наредба преместваемите обекти трябва да отговарят на нормите за безопасност; да се поддържат в добро състояние, включително и да се поддържа чистота в прилещата им територия; да не нарушават условията за обитание; да не затрудняват достъпността и проходимостта на градската среда; да не застрашават безопасността на движение по улицата, да не препятстват нормалното ползване на съседни сгради, преместваеми обекти, рекламно-информационни съоръжения и монументално-декоративни елементи.

 


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).