Тръгват проверки за пожарна безопасност по хотели и заведения във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:20 / 11.06.2020
1506
Започва активният туристически сезон, свързан с придвижване на  хора към курортни комплекси, хотели и почивни станции.

В тази връзка  служители от службите за пожарна безопасност във Варненска област предприемат тематични проверки на хотели, заведенията за развлечение и хранене, почивни станции и др.

Проверява се организацията за пожарна безопасност и готовността на персонала за действие при възникнали произшествия, създадените условия за успешна евакуация на пребиваващите в обектите, пътищата за пожарогасителна и аварийно-спасителна дейност, изправността на пожарогасителните, пожароизвестителните, вентилационните и електрическите инсталации. При констатиране на несъответствия с изискванията на нормативните актове за пожарна безопасност в обектите, ще се предприемат съответните превантивни и административно-наказателни действия.

Служителите на дежурните смени провеждат занятия на обекти в курортните комплекси, с цел тяхното оперативно изучаване и проверка на заложените в плановете за пожарогасене, тактически решения.

Собствениците, ръководителите и работещите в курортните комплекси трябва да са запознати и да спазват изискванията на Наредба № 8121з–647 от 01 октомври 2014 г. за правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обектите.

.  


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).