Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Туристи плащат до 160 лв. за медицински преглед в курортите край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:50 / 29.06.2017Коментари (0)1458
© Varna24.bg
Ако планирате почивка край морето, непременно носете със себе си здравната си книжка. Само в този случай можете да получите медицинска помощ, без да плащате. В курортите край Варна има медицински кабинети в почти всеки по-голям хотел, но те не работят със Здравната каса. Прегледът "на частно" струва между 120 и 160 лева.

Цената на прегледа в курортите зависи от това къде ще бъде извършен той - в кабинета на лекаря, в стаята на пациента и дали консултацията е извършена след приключване на работното време на медика.

Българските туристи могат да потърсят помощ от всеки общопрактикуващ лекар, стига да са здравноосигурени и да представят здравна книжка. При спешни случаи могат да се обадят и на телефон 112. В частен медицински кабинет за слагане на обездвижваща превръзка например се плаща между 60 и 80 лева. Зашиването на рана струва от 140 до 180 лева, а премахването на конците - 60. Когато случаите са спешни, от частния медицински кабинет транспортират българските туристи безплатно.

Д-р Иван Денчев коментира: "За българи, които се нуждаят от спешна помощ, разполагаме с два санитарни автомобила, след като бъдат прегледани и преценени за хоспитализация, се отвеждат до близките здравни заведения във Варна."

В курорта "Златни пясъци" почиващите българи са малко. Туристите са предимно руснаци, германци, поляци и скандинавци. За преглед те трябва да заплатят в брой или чрез застраховката си.

Шон Окър - турист от Германия казва: "Аз мисля, че тази цена за преглед не е толкова висока. Ако ми се наложи бих я заплатил, но аз имам застраховка и тя поема всичките ми разходи, ако се случи нещо със здравето ми."

"За бившите руски републики и бившия източен блок най-често адресът се подава от техния застраховател и той заплаща цена, която е определил. С останалите туристи, имам предвид немци, скандинавци, британци, се води консултация със застрахователната фирма.
В случаи на употреба на наркотични вещества или на алкохол застрахователят не покрива сумата за медицинския преглед.", допълва д-р Иван Денчев.



Източник: БНТ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: