Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Туристически инфоцентър отвори врати под "Козирката" в центъра на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:42 / 21.03.2011Коментари (0)1457
© Varna24.bg
Културен и туристически информационен център отвори врати под емблематичната "Козирка" в центъра на Варна. Преди да пререже лентата заедно с председателя на Общинския съвет Николай Апостолов кметът Кирил Йорданов обяви, че събитието поставя началото на пролетното възраждане на града и слага точка на дългите спорове за предназначението на мястото. Идеята за изграждането на инфоцентъра възникна още през 2009 г. Около 3 години по-късно реализацията й глътнала между 270 000 и 290 000 лв. за ремонт и обзавеждане.

До седмица трябва да приключи и ремонтът в досегашния туристически център, който се намира до Търговския дом. Там гражданите вече ще могат да плащат своите данъци и такси, съобщи градоначалникът.

Новият инфоцентър ще предоставя безплатно карти и каталози с хотели и забележителности на града. Наред с това ще предлага и платени пътеводители, опции за виртуални разходки, резервации и организирани туристически пътувания. По силата на договор с общината фирма ще извършва туроператорски и турагентски дейности, обясни мениджърът на центъра Кремена Даскалова. Екипът ни е от петима души, двама от които са експерти по публична информация, а останалите ще осигуряват услуги в сферата на туризма. Представители на общинската администрация и на социалните и културни институции в града също ще вземат активно участие в дейността на центъра, тъй като лично ще презентират провежданите мероприятия с кампаниен характер.

Общинският инфоцентър ще работи всеки ден от 9 до 18 ч., но вече има и сайт www.varnainfo.bg. Данните в него все още се допълват, но ще бъдат представени на няколко езика, уточни Даскалова. По думите й центърът не само ще предлага пълна информация за случващото се в града, но и ще работи за идентифицирането на целеви групи от туристи и подготвянето на специализирани информационни пакети за тях.

Зад стените на културния и туристически информационен център предстои да заработи и център за градска мобилност. Той ще отвори врати по модела на австрийския град Грац, в партньорство с който е разработен проектът. Според д-р Петър Радушев, шеф на общинската дирекция "Международно сътрудничество, проекти и програми" инициативата ще се реализира по линия на Оперативна програма "Югоизточна Европа". В сътрудничество с Гърция и Италия община Варна разчита да получи 101 000 лв., с които да финансира план за управление на мобилността и да предлага в реално време информация за транспортните комуникации в града. За целта в сградата на "Козирката" до месец - месец и половина ще заработи един служител, а не след дълго там ще отвори врати и Областен информационен център по структурните фондове. Вторият проект, с които кметската администрация ще кандидатства, може да осигури финансиране в размер на 500 000 лв. по Оперативна програма "Техническа помощ". Тази инициатива ще позволи през следващите 3 години екип от 3-5 души да предлага подробна информация за кохезионните политики и възможностите на европейските фондове, обясни Радушев.

Източник: в. Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Лято 2024
Евроизбори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: