Туризмът вече официално е в структурата на икономическото министерство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:31 / 08.10.2009
741
Туризмът официално вече е част от структурата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Това е факт с гласуваните от парламента промени в Закона за туризма. С измененията се закрива Държавната агенция по туризъм, като правоприемник на дейността й е Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Промените предвиждат още Националният съвет по туризъм да бъде държавно-обществен консултативен и координационен орган към министъра на икономиката, енергетиката и туризма. Като специализирани органи към министъра се конституират също и Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристически агенти и Експертна комисия по категоризация на туристически обекти.

Целта на правителството и в частност - на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, е чрез промените да се въведат работещи инструменти за връзка между бизнеса, общинските администрации и държавата за успешно решаване на проблемите на туристическия отрасъл.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).