Търсят кой да възстанови каналите в "Аспарухово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:36 / 09.09.2015
758
Изпълнител за възстановяване на водопроводимостта на източния и западния охранителен канал в "Аспарухово" търси с обществена поръчка община Варна. 

Общата прогнозна стойност на поръчката е 10 000 009 лева без ДДС. Първо трябва да бъде изготвен технически проект за всеки един от каналите. Общата дължина на източния канал е 1426 метра, като малко над 5,5 млн. лева са заделени за възстановяването на водопроводимостта му.

Изпълнителят на поръчката трябва да извърши строително-монтажни работи, включващи изкопи, полагане на бетон, дренажни работи, и да възстанови съществуващия покрит участък от канала. 

Предвижда се още да бъдат изпълнени дейности по възстановяването на водосток на ул."Св. св. Кирил и Методий", възстановяването на мостово съоръжение на бул."Първи май", възстановяването на мостово съоръжение на крайбрежната алея. В долния край на канала, в Аспаруховия парк, ще бъде осигурено подходящо заустване в Черно море.

Западният канал е с дължина 1280 м, като за него са предвидени останалите близо 4,5 млн. лева. За него също се предвижда възстановяване на закрития участък на канала. Освен това ще се включи възстановяването на мост на ул."Орел", възстановяването на мост на крайбрежната алея. В долния край на канала ще бъде осигурено подходящо заустване в канала между Черно море и Варненското езеро. 

Ще бъде поставен закрит профил на канала в участъците, в които не е имало изграден такъв. Ще бъде направено засипване на закритата част, нови премоствания на възстановения канал, изграждане на наносозадържател - утайник за едрите фракции от твърдия отток на дерето.
Срокът за изпълнение на всички дейности е 36 месеца. 

Припомняме, че през юни т. г. община Варна получи безвъзмездно 8,5 млн. лева за възстановяване на водопроводимостта на двата охранителни канала в "Аспарухово", а именно подготвянето на необходимата документация наложи поръчката да бъде обявена едва сега.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).