Търсят креативни варненци за конкурса "АРТ-циклиране"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:16 / 04.07.2023
552
Варненци, независимо от възрастта, могат да участват в конкурса "Арт-циклиране", научи  Varna24.bg.

Съвременното изкуство обръща гръб на традиционните изразни средства в търсене на нови. Селското стопанство е източник на вдъхновение за артистите още от Мезолитната ера. Селското стопанство е едновременно наука и изкуство и може да бъде креативно и да стимулира творчески идеи и образи. Културата на хранене и на производство на храни се настани трайно в речника на експерименталното изкуство. Храната е едно от най-споделяните неща в социалните медии, обясняват организаторите му.

Този конкурс търси точките на пресичане между изкуство и селско стопанство. В него ще се съревновават творби, произведени от селскостопански отпадъци, допълват те.

Периодът за участие е до 5 август 2023 г.

Как може да се участва в конкурса:

Създайте свое произведение от непотребни предмети или остатъци от фермата или селскостопанския двор – скулптура, композиция, картина, пърформанс. Направете представителна снимка или кратко видео на своето творението. Попълните формата на сайта и качете своята снимка или видео.

Право на участие има всеки без оглед на възрастта на територията на България. Всеки може да участва с неограничен брой произведения. В онлайн формата трябва да посочите име на произведението и използвани материали. Всички произведения, одобрени за участие, ще бъдат публикувани в галерията на конкурса. 

Етична клауза: В конкурса няма да бъдат допуснати произведения, съдържащи обидни и/или нецензурни изображения или текстове, както и текстове и/или изображения, внушаващи насилие, омраза и/или дискриминация.

Наградният фонд е:

Първа награда: 700 лв.,

Втора награда: 300 лв.,

Трета награда: плодово дръвче (фиданка),

"Любимец на публиката“.

Победителите в конкурса (първо, второ и трето място) ще бъдат определени от компетентно жури. "Любимец на публиката“ ще бъде определен чрез онлайн гласуване на http://cap.europe.bg в периода 7 август -21 август. За да гласувате, трябва да харесате съответната снимка или видео в галерията.

Имената на победителите ще бъдат обявени на страницата на кампанията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...
Коцев: Варна и Бургас се обединяват в искането си за скоростен пъ...
Шефът на Автогара Варна с подробности, наистина е много модерна
Най-накрая: Вижте новата Автогара Варна
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).