Търсят новите шефове на "Градски транспорт", никакви ги няма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:31 / 19.07.2012
2986
Две седмици след избирането им за членове на новия борд на директорите на "Градски транспорт" Ивайло Иванов и Свилен Камбуров все още не са се появили в дружеството. Това стана ясно по време на днешното заседание на транспортната комисия към местния парламент. Те дори не са се поинтересували за вписването им в новия борд, предаде Дарик.

"Аз всеки ден съм там. За съжаление, нямам никаква връзка с тях", каза Веселин Михайлов, който продължава да изпълнява функциите на прокурист на дружеството. "Съветът на директорите все още не е вписан. Може би това ще се случи в понеделник", поясни Михайлов, който ще е новият изпълнителен директор на общинския превозвач. Най-интересното е, че и никой от транспортната комисия няма връзка с Иванов и Камбуров.

"Ако това се оформя като тенденция на работа на двамата, е много притеснителен сигнал. Трябва да вземем мерки навреме", коментира общинският съветник Павел Христов.

По повод случилото се беше насрочена извънредна комисия за понеделник, на която Иванов и Камбуров да дадат обяснение. "Дано дотогава да бъдат открити", коментираха някои от съветниците.

Местните избраници решиха също председателят на комисията Иван Луков да бъде част от управляващия комитет, който предстои да бъде сформиран във връзка с изпълнението на проекта за интегриран градски транспорт. Предложението на Луков беше освен него в комитета да влезе и Иван Портних, председател на групата на ГЕРБ в градския парламент.

Новоизбраният лидер на "Нашият град" Владимир Тонев обаче възрази с аргумента, че тежестта ще падне само в групата на управляващите. По негово искане беше прието вторият представител на Общинския съвет в управляващия комитет да бъде определен на сесия. Освен двамата съветници в комитета бъдат включени също зам.-кметове, представители на дирекции на общинска администрация и изпълнителният директор на "Градски транспорт".

Поне два пъти месечно те ще трябва да уведомяват транспортната комисия за свършената до момента дейност по проекта за градски транспорт и за предстоящите задачи.

Изпълнението на мащабния проект вече реално започва, каза общинският шеф по европроектите Петър Радушев. В скоро време предстои да стартира процедурата по изработването на тръжната документация за 10 големи обществени поръчки. Веднага след изготвянето на документите ще бъдат обявени търговете и след приключването им ще бъде поискан аванс от управляващия орган.

Проектът в момента е в Брюксел и се чака окончателното му одобрение. "Ние обаче няма да го чакаме, а започваме предварително работата по подготовката на документацията за търговете", допълни Радушев.


Виж коментарите (0)

Още по темата (520):
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
04.04.2024 Важно за всички варненци, които използват линия 9 от градския транспорт!
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).